Arkivsida

Racerapport från IPS Motorsport

Fredrik Larsson. Foto: Fredrik Nässlander

IMPONERANDE TREDJEPLATS Fredrik Larsson levererade direkt i Porsche Carrera Cup premiären på Mantorp Park. Efter en imponerande uppkörning från sjunde startruta kunde Falkenbergssonen kliva upp på pallen som trea.

– Härligt, och detta är bara början, ler Fredrik Larsson.

Fredrik Larsson visade redan på det fria testet att det var pallplats som gällde. Farten fanns där och en tredje tid blev resultatet.

– Känns bara bättre och bättre, menade Fredrik.

Mantorp Park bjöd på både sol och ett stekhett kval där Fredrik inte var nöjd med sin insats, en sjätteplats.

– Inte alls nöjd, vi gjorde några ändringar som blev till det sämre, men jag är inte orolig, jag har mer att ge, fortsätter Fredrik.

Första racet blev inledningsvis en njutning av Fredrik Larssons kunnande, han avancerade till en andraplats och fightades hårt med Stefan Söderberg och regerande mästaren Jocke Mangs när det plötsligt smällde.

– Mangs körde rätt på mig, sa en besviken Fredrik som tvingades bryta.

Mangs blev diskad och fick starta sist i race två. Ett race där Fredrik visade klass. Kom iväg som femma och körde rutinerat i inledningen och sparade på däcken.

I slutet kom utdelningen. Pressade först Söderberg, attackerade och bromsade sig förbi. Två varv senare fick vi se en repris, men nu på Tony Rickardsson som också han var chanslös.

– Strategin gick hem, började lugnt för att sedan öka, förklarade Fredrik.

Tvåan Cralle Lindholm var nästa offer, men då var det målgång och det var en nöjd Fredrik Larsson som klev upp på podiet.

– Super nöjd, trots missödet i första. Premiär och redan på pallen, vänta bara, avslutar Fredrik Larsson.

Arkiv 2009