Arkivsida

Racerapport från DIR Motorsport

Ivarsson.

Rapport från Daniel Ivarsson från premiären 22 maj på Gelleråsen i Karlskoga. Hela 19:st bilar kom till Karlskoga Motorstadium för att deltaga i SM premiären i Formula Renault. Daniel hade en tung helg och slutade 12:a i båda racen.

– Kvalet gick inte speciellt bra och just kvalet är kritiskt i formelbilsracing då det är väldigt svårt att ta sig om. Kvalet var blött men började väldigt bra, jag låg som bäst 6:a men under slutet av kvalet låste jag upp hjulen i en inbromsning och kraschade in i den framförvarande bilen. berättar Daniel.

Det var endast ett par timmar mellan kval och race och teamet fick jobba hårt för att få ihop bilen.

I sista sekunden fick teamet ihop bilen till race 1, så här berättar Daniel om årets första tävling:

– Med lite intensivt arbete kom vi till start men vi hade aldrig tid att ställa in bilen ordentligt. Jag fick i alla fall en bra start men jag kom inte om någon då banan är väldigt smal, under loppet lyckade jag ta mig upp fyra placeringar. Racet kördes på blött underlag och efter raksträckan åkte jag av banan men lyckades ta mig upp på banan och hade då tappat två platser.

Både kval och race 1 kördes under fredagen, under lördagen körde Daniel endast ett lopp:

– Andra racet för året gick tyvärr inte mycket bättre än första, jag fick återigen en bra start och var uppe på 10:e plats. Efter ytterligare en liten avåkning tappade jag två platser, precis om i första racet. Även detta lopp gick jag i mål på en 12:e plats. I race två hade jag helt klart farten men tyvärr är Karlskogabanan är väldigt smal och svår att köra om på, hur som helst hade jag 6:e snabbaste varvtid så jag kände att både jag och bilen hade farten i race 2.

Loppet sänds i ViaSat Motor tillsammans med STCC missa inte detta, bilder från Karlskoga kommer inom kort publicers i galleriet!

Arkiv 2009