Arkivsida

Racerapport från IPS Motorsport

Fredrik Larsson.

TVÅA & SEN UTESLUTEN Fredrik Larsson visade fortsatt klass och klev upp på podiet som tvåa på Gelleråsen i Karlskoga. Och vägen låg öppen för årets första seger, men då blev han utesluten.

IPS Motorsports Fredrik Larsson går från klarhet till klarhet. Planen inför helgen var åter igen pallen och Falkenbergs sonen gjorde ingen besviken. Från en sjätte startruta efter ett hyfsat kval, genomförde han ett imponerande race och kunde ta målflaggan som tvåa.

– Fick en klockren start och kom iväg som trea. Sen hade jag inga problem att hänga med toppduon, förklarar Fredrik.

Toppduon var Martin Öhlin och Tony Rickardsson. Och den sistnämnde blev ingen match för Larsson som bromsade sig förbi på redan på andra varvet. Ledande Öhlin stod emot bra, men var i slutet hårt pressad av Fredrik Larsson som hade slagläge, men då kom målflaggen.

– Det var nära, men jag är väldigt nöjd med andraplatsen efter att startat sexa.

Fredrik Larsson och IPS Teamet firade framgången och fokuserade på en seger i race två, men då kom chockbeskedet. Glykol hittades i kylsystemet. Reglerna säger att glykol inte får användas då det vid en eventuell olycka gör banan extremt hal om kylarvatten sprids ut.

– Riktigt tråkigt efter en sådant race. Vi tycker inte straffet är rätt då vi anser att vi inte fått tillräcklig information om detta innan, säger teamchef Per Stureson.

Överklagan hjälpte inte, utan resultatet blev uteslutning och startruta 26 i det andra racet.

– Dömt är dömt. Men ingen kan ta ifrån mig farten jag visade och den farten skall alla få se även i nästa race, utbrister Fredrik.

Och visst fick konkurrenterna samt de 11.000 i publiken se det. Fredrik Larsson show kan man också kalla det. Att ta sig från 26 plats till sjätte på 17 varv, är minst sagt imponerande.

Martin Öhlin tog en dubbelseger, men alla pratade om Fredrik Larsson.

– Vi ses på podiet i Göteborg….igen, avslutar Fredrik.

Arkiv 2009