Arkivsida

Racerapport från Andreas Boström, BRS Motorsport

BMW. Foto: Christer Martinsson

Andreas Boström segrade i SSK-Serien tävling på Gelleråsen i Karlskoga. Hässleholms föraren Andreas Boström, som tävlar för BRS Motorsport, gjorde comeback i SSK-Seriens Yokohama Cup och han gjorde det med besked! Årets första tävling kördes på Gelleråsbanan i Karlskoga. I kvalet utklassade han de andra förarna och hans poletid var två sekunder bättre än tvåans. Lagom till första racet började det duggregna. Alla trodde att det skulle ge med sig, varför alla startade på slicks. Tyvärr blev det tvärtom, regnet ökade, men ebbade ut mot slutet av racet. Detta gjorde att förarna fick smyga runt på sina mönsterlösa däck för att hålla sig kvar på banan. Den som bemästrade detta bäst av alla var… Andreas Boström. Han vann racet med över 11 sekunder! – Jag kom iväg bra i starten och sedan var det bara att koncentrera sig på att hålla sig kvar på banan. Detta kändes som en av mina enklaste segrar någonsin, jag blev knappt varm inne i bilen, sa Boström.

Andra racet kördes på torrt underlag. Det var lite längre än ett vanligt sprintrace, fem mil var distansen och man skulle dessutom göra ett obligatoriskt depåstopp. Boström som är van långloppsförare är van med detta moment också. Han tog starten och ryckte sedan ifrån det övriga fältet, men på varv sju small det till och en drivknut gick sönder. Boström rullade i depå och det var bara att bryta. – Det är sånt som händer, inte så mycket att göra åt, sa Boström. Nästa race körs på Kinnekulle Ring i slutet av juli. Det är den traditionella sommarfestivalen Raceweek.

Arkiv 2009