Arkivsida

Racerapport från Johan Sturesson

Johan Stureson. Foto: Fredrik Nässlander

NYA POÄNG I SIKTE
Johan Stureson har inlett årets STCC säsong på ett imponerande sätt, två andraplatser, poäng i varje race och en tredjeplats totalt. I helgen skall Peugeotföraren fortsätta leverera inför hemmapubliken på Ring Knutstorp.

Perfektionism, rätt man på rätt plats, målfokusering och teamwork på högsta nivå. Så kan man nog förklara varför Johan Stureson och IPS Motorsport kan slå sig in bland fabriksteamen.

– Vi har bevisat åter igen att ett mindre privatteam med rätt förare och rätt personal kan matcha de stora proffsteamen, menar Per Stureson.

Men det finns en baksida också.

– Mycket slit och ideellt arbete, ännu vet vi inte om pengarna räcker hela säsongen, plus att vi inte kan testa och vidareutveckla bilen som vi vill, fortsätter Per.

Tredjeplatsen totalt för Johan Stureson är därmed än mer imponerande och förhoppningsvis fortsätter framgångarna på Ring Knutstorp. Men vikt lådan i Sturesons Peugeot är rejält tung efter andraplatsen i Göteborg.

– Det blir svårt att vara snabbast, det är så otroligt tätt i år, men ett bra kval och ett bra första race så kan allt hända, menar Johan.

Och på Ring Knutstorp är han van vid att fira triumfer, första STCC segern kom bland annat här 2005.

– Absolut den roligaste banan vi kör på i mästerskapet, och så inför hemmapublik, kan väl bara sluta bra, ler Johan.

Arkiv 2009