Arkivsida

Racerapport från Johan Sturesson

Johan Stureson. Foto: Christer Martinsson

TUNG HELG FÖR STURESON Det mesta talade för fortsatta framgångar för Johan Stureson på Ring Knutstorp. Trea i totalen, nyrenoverad motor, hemmabana och stöd från publiken. Istället blev det två brutna race och noll poäng.

– En helg man bara vill glömma, suckar Johan.

Det var som vanligt oerhört jämt och i första kvalet visade Stureson upp en kyla som bara en förare i hans kaliber klarar av. Precis i slutet satte han det varv han behövde för att kvala sig vidare.

– Har lite till att ge, menade Stureson.

Men med en extravikt på 35kg så fick Skåningen nöja sig med åttonde tid. Snabbast var Volvos Robert Dahlgren före BMW föraren Robin Rudholm.

I starten av första racet fick vi än en gång se Peugeot förarens skicklighet. En kanonstart på yttern fick endel av konkurrenterna att blekna.

– Bara fortsatte att trycka på yttern och klippte tre förare och var femma iväg, berättar Stureson.

Skåningen var rejält på bettet inför hemmapubliken, men då snurrade Tommy Rustad i sin Volvo, vilket tvingade Stureson att köra hårt över banmarkeringarna.
– Det small till, och det var oljetråget som slogs sönder, så det var bara att köra i depå, fortsätter en besviken Stureson.

Med förhandsfavoriten Stureson i depån så tog Robert Dahlgren hem segern före Robin Rudholm och Thed Björk.

– Tror att vi kan laga det provisoriskt till andra racet, menade chefsmekanikern Per Boström.
Teamet jobbade frenetiskt och fick ihop bilen, men chanserna till poäng från sista startrutan var minimala.

Race två inleddes med att regerande mästaren Richard Göransson gjorde bort sig ordentligt när han formligen körde av Thed Björk som kraschade hårt.

Stureson avancerade upp genom fältet, men sen kom nästa bakslag. Vattentempen sköt i höjden och race två var även det över.

– Riktigt surt, utbrister Stureson.

Jan Nilsson vann racet före Robin Rudholm och trean Robert Dahlgren.

I sammandraget leder fortfarande Thed Björk, medan Johan Stureson föll till sjunde plats, men har endast sju poäng upp till topp fem samt elva poäng upp till medalj plats.

Nästa tävling är Falkenberg om fjorton dagar.

Arkiv 2009