Arkivsida

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Radical. Foto: Christer Martinsson

Marcus nära podiet i ny toppenhelg för Ebbesson Motorsport.Den 26-27 juni kördes den tredje deltävlingen på Ring Knutstorp i strålade solsken. Ebbesson Motorsport som har haft en mycket bra start på säsongen kunde här prestera toppresultat inför alla sina VIP-gäster och hemmapublik.

Nytt personbästa under fredagen
Helgen började med tester som genomfördes väl. Detta följdes upp med tidskval där Andreas åter igen tog pole position. Marcus som är på sitt första år i Radical hade under denna dag bra fart. I kvalet var det mycket jämnt och Marcus lyckades till sist ta en 7 placering inför race 1.

I race 1 startade Andreas från första startruta och Marcus från sjunde. Andreas fick en mindre lyckad start och kom iväg som tvåa. Efter tre varv lyckades han passera och gå upp till första plats. Han lyckades därefter utöka och gå i mål som en säker segrare. Marcus gjorde en bra start och kunde direkt gå upp någon plats. Efterhand som racet gick ökade Marcus och kunde vid målgång konstatera nytt personbästa med en femte plats.

VIP, soligt väder och toppresultat
Under lördagen gästades Ebbesson Motorsport av ett stort antal VIP-gäster. Teamet vill passa på att tacka alla för en trevig dag och hoppas att alla hade det trevligt. Dagen bjöd på fint väder vilket la grunden för en ny succé för det skånska racingteamet.

I racet startade Andreas för femte gången denna säsong från Pole Position. Marcus startade åter igen från en sjunde ruta. Andreas gjorde denna gång en bättre start och kunde från start ta ett stadigt grepp om segern. Under sin resa mot målflaggan satte han även nytt banrekord för Radical. Marcus lyckades i detta race överträffa sig ännu en gång. Efter vissa justeringar på bil och körteknik från race ett ökade Marcus tempot avsevärt mot tidigare. Från sin sjunde startruta kunde han direkt avancera i fältet. Mot slutet var han nästan ikapp tredjeplatsen men fick nöja sig med en fjärdeplats då varven inte räckte till för att komma ifatt bilen framför. När han gick i mål hade han för andra gången denna tävling presterat nytt personbästa.

Andreas har nu skaffat sig ett bra grepp om mästerskapet och Marcus har gått upp till en tredjeplats.

Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2009