Arkivsida

Racerapport från Ebbesson Motorsport

Radical. Foto: Christer Martinsson

Ny bana, nya framgångar.
På Kinnekulle lade Andreas ytterligare två segrar till sina tidigare sju under säsongen. Bakom detta ligger en perfektionism och noggrannhet från såväl förare som team. Efter banrekord på kvalet och pole kunde han snabbt bygga upp en lucka till övriga och därmed lugnt kontrollera båda racen. I mitten på andra racet närmade sig en konkurrent varvid Andreas ökade tempot under två varv och så var det hela klart. Tyvärr strular det fortfarande för många av de snabbaste förarna. Per Staaf stannade i ett räcke, Markus Nordenström hade problem med trasig stötdämpare osv.
För Marcus Jönsson var det en helt ny bana som är mycket tekniskt krävande. Han inledde testerna försiktigt men kom efterhand underfull med både bil och bana. En nionde plats i första förbättrades till en sjundeplats i heat nummer två.

Andreas leder serien överlägset och Marcus ligger nu fyra och är bästa Prosport. Nästa tävling körs på Gelleråsen utanför Karlskoga. Där har man varit tidigare vilket bådar gott för bägge förarna.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2009