Arkivsida

Pressinformation inför RR-SM

RR-sm. Foto: Mikael Olsson

Hårda tävlingar väntar på Ring Knutstorp…150 roadracingförare
anmälda till helgens SM

Inte mindre än 150 förare i åtta klasser är anmälda till helgens roadracingtävlingar på Ring Knutstorp i Skåne.
Tre av klasserna kom körs gäller Svenska Mästerskapet, därtill medverkar fem populära mc-klasser som tävlar i Riksmästerskap.

Detta är Hyllinge MS klassiska sommartävling, och i år är det den femte sammandragningen av sex tävlingstillfällen. Vid varje tillfälle avverkas två deltävlingar i respektive serie. På Ring Knutstorp körs nionde och tionde deltävlingarna för säsongen.

De tre SM-klasserna i år är 125 cc, 250 cc och Superstock 600.
Förutom SM-klasserna avgörs fem supporterklasser, där Superbike Challenge är den mest prestigefyllda. Här tävlar några av landets absolut bästa förare, av vilka flera dessutom har internationell rutin.
Rejält trångt blir det på Ring Knutstorps 2070 meter långa bana redan på fredag eftermiddag när Rookie 600 och Rookie 1000 avgörs.

I klassen 125 Junior visar morgondagens mc-stjärnor upp sig. Intresset för roadracing är stort i Sverige. Bland annat kan man se det just i juniorklasserna. I år har hittills 32 förare tävlar i 125 Junior-klassen. Ännu mer ”morgondagare” återfinns i klassen Honda RR Academy Cup. Här är åldern 8-14 år!

Det är oerhört jämt i flera roadracingklasser, och nu när serierna går in i avgörande skede är varje placering, och varje poäng, mycket viktig. Det borgar för jämna och tuffa tävlingar kommande veckoslut på Ring Knutstorp.

För mer info och accreditering, kontakta

Ring Knutstorp
Hyllinge MS
Olle Karlsson,
presservice
Tel: 0705-62 78 00
E-post:okarlsson@tele2.se