Arkivsida

Racerapport från DIR Motorsport

Formel Renault. Foto: Christer Martinsson

Under den gånga helgen körde Daniel och Formula Renault serien på Anderstorp.
Daniel blev 8:a i första och 7:a i andra loppet.
Under fredagen kördes de inledande testerna och på lördagen och söndagen de båda racen, så här berättar Daniel:

– I första racet gick det riktigt bra, med lite tur körde jag upp mig från 9:e plats till 5:e och jag höll 5:e platsen till sista varvet. På sista varvet fick jag en dålig utgång på raksträckan, Holländaren Snoeks lyckades ligga i suget bakom min bil och ”slip-streema” sig om mig. Efter rakan bromsade vi båda väldigt sent och båda körde lite på gräset, jag kom i alla fall först ut på banan men jag hade dålig fart och då passerade två andra bilar både mig och Snoeks. I den andra velodromkurvan försökte jag ta tillbaka min plats vilket resulterade att jag istället tappade en. Det var en tuff fight med Snoeks som dessutom tävlar i en större serie; Formula Masters.

Formula Renault körde som supportklass till EURO BOSS serien, EURO BOSS står för Big Open Singel Seaters. Klassen hade bland annat Formula 1, Champ Car och Formula Nippon bilar. Snabbast var en Benetton F1 bil som tog nytt banrekord, föraren lyckades få en varvtid på 1 minut och 21 sekunder. Formula Renault körde som bäst på 1 minut och 31 sekunder, den största skillnaden var toppfarten, F1 bilen gjorde 360 km/h på rakan och Formula Renault bilen gjorde 235 km/h.

– I race 2 startade jag på en 9:e plats, jag fick en hyggligt bra start och behöll samma position de första varven. Efter halva loppet kom jag ifatt 8:an och lyckades bromsa mig förbi honom i en kurva där jag uppmärksammat att jag bromsade mycket senare än han. Jag avancerade ytterligare en position och gick imål på en 7:e plats. säger Daniel.

Nu har Daniel kört 6 utav 10 race, nästa tävling går av stapeln på Ring Knutstorp den 10-12 september. Så här ser schemat ut inför denna tävling:

Torsdagen den 10 september:
Fri träning
Kval för race 1 och 2
Race 1
Race 2

Fredagen den 11 september:
Fri träning
Kval för race 3 och 4
Race 3

Lördagen den 12 september:
Race 4

– Jag laddar för fullt inför tävlingen på Ring Knutstorp, det är min hemmabana och dessutom en dubbeltävling med fyra race, kom och kolla, det kommer säkerligen bli en mycket bra helg! säger Daniel.

Arkiv 2009