Arkivsida

Patric Sundel Superkartmästare

Patric Sundel. Foto: Mikael Persson

Artikel från Bilsportbörsen
Perstorpsbon Patric Sundel var tillbaka i superkartklassen inför den här säsongen och har imponerat stort. Med två segrar och en andraplats under SM-finalhelgen på Gotland Ring säkrade den 35-årige skåningen årets titel.

Patric låg i slagläge inför finalen och helgens insats räckte med god marginal för att ta hem SM-guldet. Patric har vunnit 3 av 8 race under säsongen och varit på pallen ytterligare tre gånger. Den snabbe Hyllinge MS-föraren satte därtill tidigare under säsongen nytt banrekord på hemmabanan Knutstorp Ring.
Tidigare mästaren Stefan Malm, Malmö AK, som haft en riktigt strulig säsong fick nöja sig med silvret, vilket i sig var en grym prestation efter motorproblem på motorproblem. Stefan krönte också säsongen med att sätta nytt banrekord på Gotland Ring under helgen. Superkartklassen har därmed två nya banrekord under 2009!
Bronset kneps av en mycket glad Robin Nilsson, även han Hyllinge MS. Robin som haft en stabil säsong knep tredjeplatsen enbart ett poäng före gotlänningen Magnus Andersson som åkte starkt i finalen.
Unge Stockholmaren Emil Gustafsson tog i finalen sin första seger i SM och hoppade därmed upp till en femteplats i mästerskapet, 20-åringen är utan tvekan årets komet i superkartklassen och spås en lysande framtid på banan.
Klasses enda tjej, Maggan Hagman, låg på femte plats i mästerskapet inför avslutningen men fick motorstrul. Hon slutade ändå fullt godkändsjua i tabellen.

Arkiv 2009