Arkivsida

Racerapport från Johan Sturesson

STCC. Foto: Christer Martinsson

STURESONS HÄRLIGA SEGER Räkna aldrig bort Johan Stureson. Skåningen trotsade oddsen, satte storteamen på plats och vann på hemmabanan Ring Knutstorp.

– Helt helt underbart, jublar Johan Stureson.

Att den rutinerade Kristianstad föraren skulle ta emot hemmapublikens jubel fanns inte ens i fantasin efter en blygsam elfte plats på kvalet.

– Det funkade inte alls, problem med bromsar och problem med framvagnen, förklarar Stureson, som missade Q2 med sju hundradelar.

Men från sin elfte startruta i första racet började resan mot segerchampagnen. Han körde stabilt, hade flytet på sin sida och kunde avancera genom fältet och slutade på en imponerande sjätteplats.

– Det var planen, att så fort som möjligt ta mig upp i ledningen, och det lyckades jag med, myser Stureson.

Men bakom närmade sig mästerskaps ledaren Thed Björk, tätt följd av Robert Dahlgren med fyra varv kvar.

– När de kom ifatt hade jag inget att svara med, utan lät dem passera, fortsätter Johan.

Men på nästa varv stötte Björk och Dahlgren ihop och Stureson var åter igen i ledningen, vilken han sedan höll i mål och kunde ta hem sin andra STCC seger i karriären.

– Vilken känsla, helt fantastiskt, utbrister Stureson.

Och det blev dubbel seger glädje, då Sturesons team IPS Motorsport även tog hem teamsegern på 100.000kr tillsammans med Mattias Anderssons team MA/GP. Den andra för året.

– Det blir inget dyrt firande, de går rakt in i vår minimala budget, förklarade Stureson vidare, som även får spara lite av champagnen, då tredje barnet är på väg.

Tretton nya poäng innebär att Johan Stureson klättrar till sjätte plats i mästerskapet och är nu bara sex poäng från femteplatsen inför grande final på Mantorp Park.

STCC på TV:

14/9 SVT 2 22.30 ( Sammandrag )

Arkiv 2009