Arkivsida

7 team slåss om slutsegern i årets ERCup!

Pentascrew. Foto: Mikael Persson

Åtminstone i teorin är det så, men mer realistiskt är nog att någon av topp 3 teamen, Pentascrew, Team Surprise eller Gyttorp Racing, står som seriesegrare på Ring Knutstorp på Lördag. Serieledande göteborgsteamet Pentascrew ligger bäst till. Äntligen har den svarta Volvon börjat gå som en raket igen, med seger som resultat i de senaste två racen. Man förbättrade aerodynamiken på bilen för drygt två år sedan och har sedan dess haft stora värmeproblem i bilen, oftast med kokande bensin som följd. Men nu tycks man ha fått rätt på grejorna igen. Pentascrew har vunnit hela serien tidigare och har dessutom flera segrar från just Knutstorp. Självförtroendet är givetvis på topp just nu, håller bara bilen så kan dom bli svårslagna.

Man skall dock inte räkna bort Team Surprise från Borås. De inledde säsongen med tre raka segrar, men har inte haft flytet med sig de senaste två tävlingarna. Senast rasade växellådan, man bytte dock den under pågående race, tog målflagg och räddade viktiga poäng. Men Surprise tappade dock serieledningen till Pentascrew som därmed har det psykologiska övertaget inför finalen på Lördag.

Bakom skuggar Falkenbergsteamet Gyttorp Racing med sin Volvo S40. Teamet har gjort stabila toppresultat genom hela säsongen. Det som saknas i fart, kompenseras med driftsäkerhet. Detta kan komma att bli avgörande i finalen, i så fall går pokalen till Gyttorp Racing.

Strax efter topptrion ligger Flying Fellows och Ullared Motorsport. Dessa båda har också potential att vinna finalen, och därmed röra om i grytan.

Mellan 35 och 40 team kommer precis som vanligt till start. Hela Ring Knutstorp’s raksträcka kommer därmed att vara full av bilar. Det är en imponerande syn att se detta gäng jaga ner mot första kurvan efter start. Vem som tar målflaggan först efter 6 timmar återstår att se, helt klart är att det kommer att bli en mycket spännande seriefinal i Sveriges snabbaste långloppsserie.

/ Mikael Persson
www.aktuellmotorsport.se

Mer info

Serieställning inför finalen

www.ercup.se

Arkiv 2009