Arkivsida

Hyllingeförare i STCC

Prispallen. Foto: Christer Martinsson

Dominant i Radical under den gångna säsongen.

Nu tar Andreas Ebbesson upp kampen i svensk racings kungaklass.
Dominant i Radical under den gångna säsongen.

Nu tar Andreas Ebbesson upp kampen i svensk racings kungaklass.

– Det här ska bli riktigt spännande, säger 24-åringen som nästa säsong sitter i den BMW 320si som Robin Rudholm körde till sig en tredjeplats med i årets STCC.

12 segrar och en mästartitel med 126 poängs marginal i årets Radical-serie. Det är med ett stort självförtroende som Andreas Ebbesson ställer han upp i 2010 års upplaga av STCC:s Semcon Cup. Bakom sig har han ett starkt team i Ebbesson Motorsport som nyligen investerat i ett segervapen, WestCoast Racings bästa BMW-bil som kördes till en tredjeplats av Robin Rudholm i årets STCC-säsong.

– Vi vill inte att begränsningarna ska sitta i bilen. Därför har vi sedan i höstas arbetat för att få tillgång till en bil som vi vet fungerar bra, säger Teamchefen Inge Ebbesson i ett pressmeddelande. Nu är det helt upp till teamet och enligt mig har personerna i EMS den kompetens som krävs för att göra den här satsningen riktigt lyckad.

Teamet menar att steget till STCC är stort och att den ekonomiska aspekten är en mycket viktig del som måste fungera för att man ska lyckas. Ebbesson Motorsport arbetar med flera samarbetspartners som ser fram emot en händelserik säsong och målen är höga.
– Vi ska göra vårt yttersta för att utmana Sveriges elit och med den här bilen finns alla möjligheter, säger Andreas.

Arkiv 2009