Arkivsida

Stureson tvåa i premiären

Johan Stureson.

Hyllinge MS föraren Johan Stureson visade att han blir att räkna med 2010 när han i STCC premiären slog till med en andraplats och en fjärdeplats på danska Jyllandsringen.

-Den öppningen kan man inte klaga på, ler Johan Stureson

25 förare kom till start och sexton av dem var inom samma sekund och förvandlade årets första kval till en rysare. Johan Stureson imponerade i sin BMW trots den korta inlärningstiden på den nya bilen.

Skåningen presterade allt snabbare tider, satte kvalets snabbaste tid på första sektorn, och slog till med den femte snabbaste tiden.

-Det får man vara nöjd med, då jag satte mitt snabbaste varv i trafik, ler Johan.

Rustad, Björk, Dahlgren och Göransson var de övriga i toppen medans Jan ’Flash’ Nilsson promenadkörde på en sextonde plats.

Stureson tangerade sedan sina jämna varvtider även i super-pole och det räckte till tredje startled och en sjätte plats.

-Det kändes okej, tre jämna varv. Nu gäller det att ta sig in från ytterspåret i starten, fortsätter Johan.

Rustad tog säsongens första pole före Björk, Dahlgren, Göransson och Jan Magnussen.

Starten av årets första race blev som väntat laddad direkt i första sväng där Stureson rutinerat lyckades tränga sig in på en sjunde plats.

Mattias Andersson körde av Björk och Stureson kunde uppvakta Göransson om fjärdeplatsen. Dahlgren tappade mark och blev rejält pressad av Stureson som tog målflagg som fyra och femma i de båda mästerskapen.

-Bilen känns bättre och bättre, pressade Dahlgren men han täckte upp bra, berättar Johan.

Rustad vann före Magnussen och Göransson.

Det var många som var imponerade av Sturesons framfart och konkurrenterna fick än mer att tänka på efter det andra racet.

Stureson kom iväg som fyra, satte press och passerade Ekblom, jagade sig ifatt Jens Reno Moller medans Magnussen samt Göransson var avhängda. Målflaggen föll med Stureson på en andra respektive fjärde plats i de olika mästerskapen.

– Det blev lite fighter, ler en nöjd Stureson.

Detta innebär att Stureson är tvåa i STCC sammandraget efter Robert Dahlgren inför rond två på hemmabanan Ring Knutstorp om fjorton dagar.

– Det blir roligt att komma till Knutstorp efter det här, säger Stureson. Jag trodde att det skulle bli en tuffare början för oss så det här resultatet känns riktigt gott.

Arkiv 2010