Arkivsida

Stureson självklart favorit på hemmabanan trots mer vikt

Skandinaviska Cupen. Foto: Magnus Berg

Johan Stureson anländer till hemmabanan Ring Knutstorp som STCC tvåa efter succéhelgen i Danmark. Nu väntar Sverigepremiär, två stentuffa race, extravikt och nya viktiga poäng.

Konkurrenskraftigt material, då levererar Johan Stureson direkt och sätter press på storteamen. Och nivån skall höjas ett snäpp till under torsdagens test. Teamet har fortfarande en del saker som skall testas och analyseras i jakten på tiondelar.

-Vi har på kort tid hittat bra fart i bilen, och med två race i ryggen vet vi vad som behövs förbättras för att bli ännu snabbare, menar Stureson.

Men att upprepa andraplatsen från Jyllandsringen blir svårt, då det nya viktsystemet slår hårt mot BMW och Volvobilarna som kommer till start med 40kg i extravikt jämfört med VW, Seat och Alfa Romeo som i sin tur blir av med 20kg. I stort sett kan man säga att 10kg gör knappt en tiondel på varvtiden.

– Det kommer att bli riktigt svettigt, en skillnad på 60kg kommer att påverka prestandan avsevärt, men det blir extra inspirerande att fightas på hemmaplan inför hemmapubliken, fortsätter han.

Toppduon Dahlgren och Stureson lär bli hårt ansatta av jagande Björk, Göransson och Rustad, men förhoppningsvis blir det tuff men juste racing.

– Jag tycker att STCC bör införa straffbana som danskarna, då förhindrar man förhoppningsvis ojuste racing, avslutar teamchef Per Stureson.

Arkiv 2010