Arkivsida

Andreas Ebbesson redo för hemmadebuten i STCC

Andreas Ebbesson.

För två veckor sedan gjorde Örkelljungasonen Andreas Ebbesson debut i STCC, då på bortaplan, Jyllandsringen i Danmark, nu är det dags för Hyllinge MS föraren att göra debut på hemmabanan Ring Knutstorp.
– Det känns kul, säger Andreas. Vi kommer bättre förberedda än till Jyllandsringen. Då var allt nytt för både mig och teamet men nu har vi kommit in i det.

Andreas Ebbesson, som kör för Ebbesson Motorsport har seglat upp som en av de hetaste kandidaterna att etablera sig bland de stora i den svenska motorsportens finrum – STCC. På försäsongstestet i Karlskoga förvånade han konkurrenterna med sina varvtider.

– Jag siktar på en plats bland de tio första i helgen, säger Andreas. Kan jag ta mig till Q2, bland de åtta första i kvalet, eller om jag kan vara med i den omvända startordningen till det andra heatet är jag nöjd.

På Jyllandsringen uteblev toppresultaten, förutom att Andreas var febersjuk hade teamet problem med kopplingen på bilen och målsättningen anpassades efter det.

– Vi ville genomföra en tävling och det var vad vi gjorde, men fan vad tufft det var, säger Andreas. Ska man om i det här sällskapet räcker det inte med att visa sig i backspegeln, man måste verkligen köra om.

Andreas och hans team Ebbesson Motorsport har valt vägen via Semcon Cup för att etablera sig i STCC. Semcon Cup, som är en klass där bilarna teoretiskt har samma prestanda som de stora teamen, har vissa kostnadsbegränsningar vilket gör det lite billigare att körs tillsammans med STCC.

– Vi vill in i STCC och Semcon Cup är ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ, säger Andreas.

Teamet har gjort intryck i depån med sin professionella attityd och många experter tror att Andreas har möjlighet att slå igenom på allvar i år – och kanske får han sitt genombrott redan i helgen när STCC har Sverigepremiär på Ring Knutstorp.

Arkiv 2010