Arkivsida

Nu är Ebbesson Motorsport på gång!

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

I helgen gick den tredje deltävlingen i STCC. Denna gång uppe i Karlskoga där både Andreas Ebbesson och Lars-Bertil Rantzow gjort bra tester under våren. Teamet visade sin kapacitet. Lars-Bertil kom 4 i andra racet och Andreas avslutade med 5 bästa varvL-B fick äntligen allt att fungera. I kvalet blev han sjua. Till race 1 hade regnet kommit in över banan vilket bland annat ledde till obefintlig sikt. Under dessa svåra förhållanden kunde han hålla sin 7:e plats. I race två fick han allt att stämma. Från sin startruta körde han till sig en fjärdeplats vilket var riktigt bra. Med samma varvtider som täten bevisade han att han är mäktig att slåss bland de allra bästa. Att dessutom komma hem med en hel bil måste kännas bra efter allt strul i inledningen av säsongen. Det blir spännande att följa fortsättningen för L-B.

I STCC inledde Andreas testen med sjunde tid trots bromsproblem. I kvalet kvarstod broms-problematiken och det blev en 11: e tid med 0,2 sekunder upp till superpolen.

Race 1 slutade med en drive-through efter en sammanstötning då Andreas missat bromspunkten och kört in i bilen framför. I Race två startade Andreas bland de sista bilarna och körde upp sig till en slutlig 11: e plats. Under resans gång presterade han femte bästa varvtid totalt.

”I race 1 ville jag helt enkelt för mycket. Vi hade haft problem med bromsarna hela förmiddagen och jag hade inte full koll på dem i racet när jag bromsade på mig. Det är beklagligt, inte minst för konkurrenten, men det är bara att ta nya tag. Race 2 tyckte jag att vi gjorde riktigt bra. När jag kommit om bilarna längst bak var det en lucka upp till övriga fältet. Jag såg att jag var snabbare än bilarna framför mig, och när jag på slutet var nära att passera en av Volvobilarna visste jag att det gick fort.”
– Andreas Ebbesson

”Vi började helgen med lite strul, men avslutade den på ett bra sätt. Nu har vi genomfört tre tävlingar i STCC och Porsche Carrera Cup och vi känner oss mer och mer bekväma i kläderna. Vi har visat att vi har den fart som krävs och med lite flyt så kommer detta bli riktigt bra. Vår dag kommer. Att Lars-Bertil blev 4: a och att Andreas körde på pass fort visar att vi är på helt rätt väg. Det är tufft att tävla i Sveriges högsta elitklasser.”
– Inge Ebbesson

Nästa tävling är Göteborgs stadsrace om två veckor. Missa inte detta.

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2010