Arkivsida

Hel bil och bästa resultatet hittills för Ebbesson Motorsport.

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Göteborgs Cityrace kördes den gångna helgen ute i frihamnen där stora publikskaror följde racen. För Ebbesson Motorsport blev detta en bra helg då de gjorde sitt bästa resultat för säsongen. Denna deltävling var en av de fyra då danskar och svenskar kör i Göteborgs Cityrace är en mycket speciell tävling med en riktigt svår och smal bana. Detta för att det inte finns några avåkningszoner någonstans, utan bara räcken direkt anslutna till banan. Denna tävling har körts i 3 år, men för Ebbesson var det premiär.

”Det är en rolig bana att köra. Men det gäller att man håller huvudet kallt för muren är ibland bara någon centimeter bort. Och en påkörning i ett räcke kan innebära katastrof. Banan är också väldigt intensiv, man får ingen tid att slappna av. Det svänger konstant och omkörningar är alltid en stor risk på en så trång banan.”
– Andreas Ebbesson

Under tävlingen körde Andreas fort men behärskat och körde i racen till sig två 11: e platser totalt i den Skandinaviska serien. Denna innebar en 8: e resp. en 10 plats i STCC, något som teamet var nöjda med. Dubbelseger i Semcon Cup är bra men tyvärr mot för få bilar.

”Vi hade aldrig den fart som vi hade hoppats på, men samtidigt får vi ha i åtanke att vi är två år back på denna bana då tävlingen har körts här två år tidigare och vi kör första gången. Genom att hålla huvudet kallt och inte göra några misstag kunde vi komma i mål som 11: a i båda racen vilket vi är nöjda med. Vi har tagit poäng och har framförallt en hel bil med oss hem, vilket inte alla hade efter denna tävling. Nu kommer vi att plocka ner bilen och gå igenom den i minsta detalj till nästa race som är i Falkenberg den 10 juli.”
– Peter Ebbesson.

’Tillbaka på vanlig bana och med nyvunnen erfarenhet ska vi närma oss täten. Med en halv sekund bättre varvtider kan vi utmana fabriksteamen.’
– Ted von Krusenstierna

Bilder och film från Göteborg kommer inom kort. Håll utkik!

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport

Arkiv 2010