Arkivsida

Rumble in the Jungle!

STCC. Foto: Christer Martinsson

Klassiska ord i klassiska sammanhang med de stora tungviktarna inom boxning. Samma ord i samma betydning med annat innehåll kommer att kunna beskådas på Ring Knutstorp den 17-18 september när finalen av Scandinavian Touring Car Cup avgörs. Klassiska ord i klassiska sammanhang med de stora tungviktarna inom boxning.
Samma ord i samma betydning med annat innehåll kommer att kunna beskådas på Motorbanan Ring Knutstorp den 17-18 september när finalen av Scandinavian Touring Car Cup avgörs.

Tunga ord, tunga titlar och tunga fötter. Allt på en och samma planhalva när finalen av världshistoriens första! Scandinaviska Touring Car serie skall avslutas.
Aldrig tidigare har det samlas så många av den absoluta Svenska, Danska, Norska och övriga världseliten på en och samma gång på Ring Knutstorp.

Den första finalen, efter inledande 3 deltävlingar i Danmark och Sverige, kommer att bli stenhård. Försmaken visades redan på Jyllandsringen den gångna helgen. Danskarna tog ut varandra på deras hemmabana och öppnade vägen fri för de svenska fart fantomerna Rikard Göransson, Robert Dahlgren och Thed Björk. Men även den 2 faldiga BTCC mästaren, Engelsmannen James Thompson var grymt snabb på Jyllandsringen och tog en övertygande seger i det första heatet.

Till Ring Knutstorp den 17-18 september är det garanterat ett revansch suget Danskt gäng med Jan Magnusson i spetsen som kommer för att göra livet surt för de svenske på deras hemmabana. Listan på segeraspiranter blir så lång att det knappt är lönt att börja;
– Ja, maken till startfält har vi aldrig haft tidigare, hela den svenska eliten + alla danskar, en norrman och dessutom James Thompson. Detta blir riktigt kul ihop med övriga klasser som vi också kommer att köra under helgen, tilläger Magnus Öhrström, VD för Motorbanan ring Knutstorp.

Det är upplagt för en riktigt tung fight ”ute i djungeln” vid Kågeröd.

Arkiv 2010