Arkivsida

DTC-feltet er tilbage i Hovedstadsregionen

Jan Magnussen. Foto: Birger Vilén

Lørdag køres løb til DTC og Scandinavian Touring Car Cup på Ring Knutstorp.

Robert Schlünssen

Efter et par års pause vender Danmarks bedste racerkørere lørdag tilbage til Hovedstadsregionen. Ikke for at køre opvisningskørsel, men for at køre race – skærm mod skærm – i de toptunede racerbiler, som de normalt tumler.

Lørdag køres årets finale i Scandinavian Touring Car Cup – og årets næstsidste afdeling af Danish Touringcar Championship. Det foregår på Ring Knutstorp, der ikke bare er en af de mest populære racerbaner blandt danske racerkørere, men også en af de baner, som ligger tættest på København.

Tager man et smut over Øresundsbroen og kører nordpå i retning mod Helsingborg, når man Ring Knutstorp indenfor en times tid. Det er under en tredjedel af den tid, som DTC-fans fra Hovedstadsregionen traditionelt må bruge, hvis de skal opleve DTC-cirkusset på FDM Jyllandsringen, Padborg Park eller Ring Djursland.

Men det er ikke bare DTC-cirkusset, de kan opleve lørdag på Ring Knutstorp. Det er hele den skandinaviske elite.

Det traditionsrige Kvällsposten Newsrace udgør finalen i Scandinavian Touring Car Cup, hvor de bedste kørere fra Danish Touringcar Championship mødes med deres rivaler fra den svenske søsterserie – for at finde ud af, hvem der er bedst i Norden.

Svenskerne ligger godt til i Scandinavian Touring Car Cup. Robert Dahlgren og Richard Göransson, begge Sverige, fører tabellen an, men på tredjepladsen finder vi Robert Schlünssen, Tyskland. Det tidligere DASU-talent har haft sin bedste standardvognssæson til dato, hvor han i den BMW 320si E90, som Jan Magnussen, England, sidste år tog DTC-titlen med, bl.a. vandt ved premieren i Scandinavian Touring Car Cup på FDM Jyllandsringen.

Robert Schlünssen er dog ikke den eneste dansker, der kan gøre livet besværligt for de svenske kørere.

Jan Magnussen, England, har ved de to seneste afdelinger af Scandinavian Touring Car Cup på henholdsvis gadebanen i Göteborg og FDM Jyllandsringen ved Silkeborg vist, at han ikke bare er en af de hurtigste, men også en af de uheldigste kørere. To gange har han sat hurtigste tid under tidtagningen, men en kombination af uheld har betydet, at han endnu ikke har kunnet passere det ternede flag i denne position.

Jan Magnussen

De to tidligere DTC-mestre Jason Watt, Herlev, og Casper Elgaard, Århus, spås også gode chancer på Ring Knutstorp, hvor de begge har kørt flere løb – og bl.a. dystet mod hinanden. En af de mest legendariske kampe var i 2001, hvor der blev kørt en afdeling af Danish Touringcar Championship på banen ved Kågeröd, og hvor duoen dengang leverede en underholdende dyst i de to løb, som Jason Watt gik sejrrig ud af.

En dansk joker på Ring Knutstorp bliver Jens Møller, Ikast. Han har i det seneste års tid fundet masser af fart i sin Seat Leon og var også blandt de hurtigste danskere tidligere på måneden ved GP Danmark. Kan han overføre denne fart til Ring Knutstorps bakker og sving, bliver han en trussel. Ikke bare for sine landsmænd, men også for de svenske kørere.

Arkiv 2010