Arkivsida

Stureson tia totalt

STCC. Foto: Mikael Kronfeldt

Det blev en tionde plats totalt för Johan Stureson i årets STCC efter en elfte och en tionde plats i finalen på Mantorp Park. iPS Motorsport var två poäng från bronsmedaljen i team mästerskapet.
Stureson hade återigen halva bilen i super-pole under kvalet. Skåningen levererade stabila tider, men missade med en tiondel.

-Satte några snabba varv och hade ett riktigt bra varv på gång i slutet, men gled ut lite långt i Mjölby-kurvan, kommenterar Johan.

iPS Motorsport tillsammans med MA/GP jagade bronsmedaljen i teammästerskapen och chanserna ökade när Mattias Andersson tog pole före Björk och Dahlgren.

Stureson var sedan ordentligt på gång i det första racet och satte loppets näst snabbaste varv . I starten visade han sin rutin och höll sig kall när Dick Sahlén brakade rakt in Roger Eriksson vilket ledde till safety car.

-Jag anade vad som skulle ske, berättar Johan.

Efter omstarten gick det riktigt fort för Stureson som var på väg upp på en sjunde plats, men en sammanstötning med Johan Kristoffersson gjorde att han rasade till en femtonde. Trots få varv kvar lyckades han avancera till en elfte plats innan målflaggen föll.

-Han körde rakt in i mitt vänstra bakhjul och vände runt mig, fortsätter Johan. Kristoffersson knep åttondeplatsen, men blev straffad och nedflyttad för incidenten.

Mattias Andersson vann och hoppet om bronsmedaljen i team mästerskapet för iPS Motorsport levde inför det avslutande finalracet.

Säsongens sista final bjöd på stor underhållning där Stureson fixade en tionde plats i starten och hade sedan en stenhård fight med Johan Kristoffersson och Robert Dahlgren loppet igenom. De tre skiftade placeringar fram och tillbaks, men till slut blev Dahlgren nia, och Stureson tia.

-Vi är inte nöjda med placeringarna idag och inte heller med totalplaceringen, men farten vi byggt upp under säsongen är mycket positivt och det talar för framtiden, avslutar Johan Stureson.

Tommy Rustad vann före Viktor Hallrup och Richard Göransson som efter stor dramatik blev STCC mästare 2010. Tyvärr tvingades Mattias Andersson bryta och iPS Motorsport missade bronsmedaljen med två ynka poäng.

Grattis Richard Göransson till guldet.

Arkiv 2010