Arkivsida

Ebbesson Motorsport mästare i Semcon Cup!

6295
Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Under finalhelgen uppe på Mantorp Park kunde Ebbesson Motorsport säkra sin andra titel och denna gång i privat-cupen i STCC, Semcon Cup. I Radical blev det en total fjärdeplats efter en del strul under helgen. Ebbesson Motorsport är 2010 års mästare i STCC: s privatcup. Detta avgjordes efter det första racet då EMS kunde utöka ledningen till en seger i Cupen. Finalen var första gången som EMS körde STCC-bilen på Mantorp Park. Allt eftersom dagen gick arbetade sig teamet in i matchen och kunde under det första racet vara med och slåss bland topp tio. Race 1 slutade med en total nionde plats och en första i Semcon Cup.

”Detta är precis det kvitto som vi har väntat på hela säsongen. Under racet kände jag att vi hade mycket bra fart och kunde hänga med toppen i STCC. Under hela racet låg topp tio, däribland jag, i en klunga. Vi har alltid vetat att vi har haft farten, nu fick vi äntligen visa det. Känns bra inför 2011. Totalt hade jag femte bästa tid. Flash, som jag låg bakom kom på den beryktande 8: e platsen och fick starta från Pole Position i race 2. Det är dit vi vill komma. Nu när vi har en säsongs erfarenhet vet jag att vi kommer att kunna vara där och utmana 2011. KUL!”

– Andreas Ebbesson

I race 2 skulle Andreas starta från en 9: e ruta och chansen till en topplacering fanns inom räckhåll. Dock skulle teamet bli påminda av kraschen sen Knutstorp. En drivaxel som blivit skadad vid kraschen gick av. Detta hände redan vid utfarten till start.

I Radical hade Marcus chans på pallen och guldet om allt hade gått hans väg. Marcus har under säsongen visat mer och mer varför han är med och slåss om titeln. På Mantorp skulle dock inte allt gå hans väg. I race 1 fick han bromsproblem redan på första varvet. Detta ledde till att han inte kunde ha den fart han hade önskat. Han slutade på en sjätte plats. I race två blev Marcus femma. Detta resulterade i en total fjärdeplats i SM. Ett ändå godkänt resultat med tanke på hur säsongen sett ut för Båstadsbon.

”Jag visste att om jag skulle vinna guldet skulle det hänga på mer än mig under finalhelgen. Vi har visat att vi har varit snabba denna säsong och jag har kommit in i körningen mycket bra vilket känns bra inför framtiden. Nu är det bara att summera året och sikta vidare. ”

– Marcus Jönsson

”När vi summerar helgen så gick det så bra som vi realistiskt kunde vänta oss. I Radical gjorde Marcus så bra han kunde och även i år räckte det till en fjärdeplats. I STCC vann vi privatcupen vilket vi har siktat på hela året. Nu vill EMS vidare upp till STCC:s huvudklass nästa år! Under vilka omständigheter eller hur det kommer att se ut får vi se. Vi har en del som vi arbetar på. Men att komma till start i den stora serien hade varit riktigt kul, speciellt nu när vi vet och har visat vad vi kan!  Jag vill också passa på att tacka alla i teamet och alla samarbetspartners för ett bra år 2010!!!”

– Inge Ebbesson

Nyheter och satsningar inför 2011 kommer att presenteras inom kort! Håll utkik!

Med Vänlig Hälsning

Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2010