Arkivsida

Motorproblem för Ivarsson i Camaro-debuten

Daniel Ivarsson. Foto: Mikael Persson

Under fredagen och lördagen körde Hyllinge MS föraren Daniel Ivarsson sin första Camaro Cup tävling, premiären började bra med bra fart på kvalet men Daniel tvingades bryta båda racen med motorproblem.
Bilen som teamet hämtade förra veckan var knappt inkörd när det drog ihop sig för säsongspremiär på Ring Knutstorp. Under fredagen kördes träning och kval och under lördagen de båda racen.

I race 1 startade Daniel på en 15:e plats.

– Starten gick bra och alla bilar kom genom första kurvan oskadda, men efter bara något varv började min bil tappa kraft och när halva loppet var kört valde jag att avbryta, berättar Daniel.

Efter första racet började teamet tillsammans med motortillverkaren febrilt felsöka motorn, till slut visade sig att förgasaren inte funkade korrekt, den ersattes av en ny och teamet andades ut. Tyvärr var det inte det som var felet, och även det andra racet fick Daniel bryta efter att han fått exakt samma fel igen.

– Det var så klart inte så här jag planerat min premiär i Camaro Cup, det positiva jag tar med mig är att jag vet att jag står mig väl i startfältet och när allt stämmer är jag snabb.

Arkiv 2011