Arkivsida

Succé för Andersson och Stureson på Knutstorp

Ledare. Foto: Mikael Persson

För nästan precis ett år sedan tog Linköpingsbon Mattias Andersson sin första STCC-seger i karriären på Ring Knutstorp. Idag gjorde han om bravaden på ett solstänkt Ring Knutstorp.
– Det var en skön seger, säger Mattias Andersson. Vi var jättenöjda efter kvalet och det här är en bättre säsongsöppning än vad vi hade kunnat drömma om.

Tvåa blev Sveriges mest jagade man, skåningen Johan Stureson som sensationellt ledde mästerskapet inför helgen. Med dagens resultat drygade han ut avståndet till de bakomvarande – och tillsammans leder Stureson teammästerskapet tillsammans med just Mattias Andersson. De två kör för varsitt team men i poängtabellen för teamen har de slagit ihop sina påsar och nu leder alltså de två familjedrivna teamen mästerskapstabellen före stora team som Volvo Polestar Green Racing, Flash Engineering och Team Biogas.se.

På prispallen fick Mattias Andersson ta emot segerpokalen av en, inte som brukligt tjej, utan en kille. STCC har i samarbete med klädföretaget Brothers satsat på Grid Boys som värdar och prisutdelare istället för tjejer, detta som ett led i Cancerfondens kampanj mot prostatacancer.

Nu väntar nästa tävling på Mantorp Park om två veckor, Mattias Anderssons hemmabana. Andersson vann STCC-finalen på samma bana förra året.

– Det är en bana som passar min bil men det är inte så enkelt att bara åka dit med samma inställningar som förra året, säger Andersson. Men vi ser fram emot att åka dit.

Poängställning efter heat 1 & 2 på Ring Knutstorp

STCC förarmästerskapet

Johan Stureson IPS Motorsport 57p

Colin Turkington Flash Engineering 47p

Tommy Rustad Volvo Polestar Green Racing 46p

Mattias Andersson MA:GP 45p

Rickard Rydell Chevrolet Motorsport 37p

Fredrik Ekblom Team Biogas.se 34p

STCC Teammästerskapet

MA:GP/IPS 102p

Volvo Polestar Green Racing 66p

Flash Engineering 64p

Team Biogas.se 58p

Chevrolet Motorsport 37p

Team Bygma 29p

Arkiv 2011