Arkivsida

Bra upphämtning efter katastrofinledning

Lars-Bertil Rantzow. Foto: Mikael Persson

Den andra deltävlingen i STCC 2011 har genomförts på Ring Knutstorp. Inför denna tävling hade Ebbesson Motorsport stora förväntningar, något som visade sig skulle bli svårt att uppnå. Helgen har varit kantad av problem för teamets båda förare. I Porsche Carrera Cup hade Rantzow bra fart i test och kval, men blev återigen påkörd i race 1 och fick bryta.

Andreas fick problem med differentialen i testen och därefter och med drivaxel på kvalet. Detta resulterade i en blygsam 16: e plats på kvalet. Även Andreas blev sen påkörd i race 1 av en så kallad fabriksförare som körde som en nybörjare. Resultatet blev en 16:e plats, trots mycket bra varvtider.

Dagen avslutades dock mycket bra. I race två gjorde teamet s båda bilar en mycket stark insats. Rantzow körde upp sig från en sista plats till en slutlig nionde och Andreas körde upp sig från en 15:e plats till en slutlig åttonde.

”Detta känns riktigt skönt. Hela teamet har fått jobba hårt i helgen och det är alltid skönt när det ger utdelning i slutet. Andreas slutade på åttonde plats i STCC vilket vi trots omständigheterna är jättenöjda med. Att vi har haft sådant strul med tekniken i helgen är inget som vi kunnat förbereda oss inför. Det är sådant som händer med dessa känsliga bilar och det gäller att tänka positivt och man aldrig sviktar i arbetet att komma till rätta med problemen.

– Peter Ebbesson

’Även om det inte framgår i TV-sändningarna måste alla förstå att startar man på 16:e plats och är 6 sek efter segraren i mål så har man gjort en riktigt bra prestation’

– Ted von Krusenstierna

”Så mycket jobb som det har inneburit för alla i teamet och så mycket frustration som det har varit för våra förare så tycker jag att vi ska vara stolta över att ha presterat så bra i andra racet. För övrigt så var detta vårt bästa STCC-race hittills för Andreas, så det bådar gott inför framtiden. Vi hade även många VIP-gäster på plats som jag hoppas är nöjda.”

– Inge Ebbesson

www.ebbessonmotorsport.com

Arkiv 2011