Arkivsida

Inget flyt för Ebbesson Motorsport.

Andreas Ebbesson. Foto: Mikael Persson

Deltävling 3 genomfördes i helgen på Mantorp Park. För Ebbesson Motorsport började helgen riktigt bra efter torsdagens testdag men slutade i depån med en sprucken kylare. Lars-Bertil Rantzow deltog inte då hans bil fått omfattande skador på Ring Knutstorp och reparationen tog för långt tid. Hans nästa tävling blir midsommarhelgen nere på legendariska Nurburgring.

Under de inledande testerna var Andreas bra med vilket han även visade i kvalet där han körde till sig en elfte plats, en placering som teamet var ganska nöjda med. I race 1 körde Andreas snabbt upp sig till en åttonde placering och årets första succé var inom räckhåll. Då fick Andreas en bestraffning för att ha tryckt en annan bil av banan i starten, en incident som kostade cirka 7 sek och därmed förstörde dagen. Efter bestraffningen körde Andreas i mål som 13: e man.

”Teamet fick besked att Andreas skulle köra ’straffrunda’ pga. att han kört av bil nr 12. Vi förstod ingenting då just den bilen kom ut framför honom under första varvet. Efter att förgäves sökt förklaring kan vi via egen videofilm konstatera att Andreas bytt till ytterspår på ett tvivelaktigt sätt, men att det inte hindrat konkurrenten att passera utan att tappa tid. Under såväl race 1 som 2 inträffar en mängd kontakter mellan bilar utan att någon bestraffning utdelas. Detta inträffade även på Knutstorp då just den aktuella bilen vände Andreas på första varvet. Detta leder naturligtvis till att man ifrågasätter hanteringen. Jag är medveten om pressen domarna har men det är väl därför man utrustat alla bilar med kamera för att kunna avgöra incidenter i efterskott och därmed eliminera risken att missbedöma i en mycket stressad situation?”
– Ted von Krusenstierna

”Det känns för jäkla dåligt! Jag hade bra fart och vet att jag hade varit med och krigat i toppen om jag inte fått denna bestraffning som jag själv anser var en raceincident. Riktigt besviken!”
– säger en uppgiven Andreas!

Till race 2 startade Andreas från en 13: e ruta. Efter endast 2 varv blev det uppstoppning på bilarna framför vilket ledde till att Andreas knuffades in i Colin Turkington som var framförvarnade och kylaren gick i sönder. Andreas fick bryta.

”Oerhört tråkig helg! Den började så bra och slutade så illa. Men vi får lära oss av detta och ta med oss det positiva vilket är att vi vet vad vi kan och vet hur snabba vi är. Nu är det bara flytet som saknas. Nu har vi en månads uppehåll då vi kan samla ihop oss inför city-racet i Göteborg vilket ska bli riktigt kul! Det är bara att bryta ihop, analysera och gå vidare.”
– Inge Ebbesson

Med Vänlig Hälsning
Ebbesson Motorsport
www.ebbessonmotorsport.com
Arkiv 2011