Arkivsida

Dubbelseger igen för Andreas Boström!

306 Andreas Boström. STCC-premiär 2011 på Jyllandsringen - "Åbningslöbet". Special Saloon Car Challenge.
Foto: Racefoto

Padborg Park

Andreas Boström från Hässleholm kör den danska Special Saloonserien i år med sin BMW och han har kört mycket övertygande. Han inledde med dubbelseger för en månad sedan när han körde årets första race på Jyllandsringen ihop med STCC. Sedan förra racet har han hunnit göra lite förbättringar på bilen; ändrat lite aerodynamik samt skaffat andra däck. Resultatet lät inte vänta på sig när han i helgen körde på Padborg Park. På den fria träningen var han trea totalt och överlägset bäst i klassen. Tyvärr regnade det på kvalet och han halkade ned till sjunde plats. Det regnade även under första racet, men han tog sig i mål på femte plats totalt och han vann sin klass. I andra racet var det torrt och då visade han sin snabbhet genom att köra upp sig till andraplats totalt. Det var endast den snabba Aquilan som han inte rådde på, men han vann återigen sin klass i stor stil. Nu leder han mästerskapet stort med fyra raka segrar. Nästa tävling körs om tre veckor på Djursland Ring, en bana han aldrig har kört på förut. – Jag har bara hört att den skall vara knixig och kuperad, men det blir säkert kul, sa Boström.

För mera information, besök gärna Andreas hemsida: www.andreasbostrom.se
Arkiv 2011