Arkivsida

Ny dubbelseger på Mantorp för Lilja!

Abarth Mantorp. Foto: Racefoto

Niklas Lilja stod åter igen överst på pallen efter den andra tävlingshelgen på Mantorp Park. LMP Engineering föraren tog pole position med 0,9sek och stod för en stabil körning och ledde ifrån start till mål i båda racen.

Mantorp Park bjöd på underbart sommar väder med ca 30graders värme och strålande sol. Så det var två tuffa race med runt 50 grader i bilen där Lilja och Forsell pressade varandra igenom hela racet.

Niklas kom till Mantorp med en dubber seger ifrån Anderstorp i sin debut där han dominerade. Men Mantorp bjöd på hårdare motstånd då konkurenterna hittat mer fart i sina bilar.
– Kvalet fungerade bra och bilen kändes perfekt igenom hela helgen. Racen var tuffa så det var full fart igenom hela loppet för att hålla Forsell bakom sig. Han pressade mig igenom båda racen så det gick inte att slapna av en enda sekund för då hade han varit där och gjort ett omkörningsförsök. Jag lyckades öppna upp en liten lucka i båda racen på de första varven för att han inte skulle få chansen att komma så pass nära att göra ett omkörningsförsök.

Taktiken lyckades och fortfarande har ingen lyckats matcha den speed Lilja har haft i inledningen av säsongen. Fyra av fyra möjliga vinster, pole position och snabbaste varv i alla race.

Deltävling tre går den 23-24 Juli på Falkenbergs Motorbana.

Arkiv 2011