Arkivsida

Motorproblem på Falkenbegs motorbana!

Daniel Ivarsson. Foto: Mikael Persson

Under den gångna helgen avklarades den tredje tävlingshelgen för säsongen av,
tävlingen kördes på ett mycket varmt och välbesökt Falkenbergs Motorbana.
Inför tävlingen hade teamet förberett sig väl, flera testdagar hade körts och Daniel kände sig taggad inför tävlingen men redan på träningen började problemen.

– På träningen körde jag ca ett varv sen började bilen uppföra sig som den gjort tidigare, den dör på vissa ställen och tappar bränsletryck, sen vaknar den till igen. Berättar Daniel.
Teamet gjorde en del ändringar på motorn och höll tummarna att kvalet skulle gå som det ska, Daniel körde något varv sen fortsatte problemen med motorn. Daniel fick ganska snabbt avsluta kvalet, trots detta satte Daniel 18:e kvaltid av de 33 deltagarna.

– Jag var ganska knäckt efter kvalet, vi har gjort allt men motorn vill inte gå, jag tog beslutet att en ny motor skulle i inför race 1. En motor kördes ner från Jönköping och under kvällen/natten jobbade mekanikerna hårt för att få i den nya maskinen. Berättar Daniel.
I race 1 satt den nya motorn i och hela teamet kände; att nu måste det funka, men motorn gick fortfarande inte, efter halva loppet hade Daniel kört upp sig till en 14:e plats men då dog motorn helt och Daniel fick återigen bryta loppet.
Inför race 2 lät teamet den nya motorn sitta i och bytte ut fler komponenter runt motorn, så här berättar Daniel om det andra loppet:

– I race 2 fick jag starta långt bak, på en 24:e plats av de 29 bilarna som startade, det är inte lätt att starta så långt bak med så många stora starka bilar på en så smal bana. Jag fick en bra start och i första kurvan klämde jag mig om fyra bilar på yttern, jag kom sen inte in i fältet igen och fick gena över en sandfålla för att komma på banan återigen. Jag kämpade mig upp i fältet och när jag låg på en 15:e plats saktade en bil ner mitt framför mig i fullfartshögern, jag hann inte reagera utan körde rakt in i den långsamma bilen och åkte ut i gruset. Jag lyckades ta mig upp på banan igen och linka mig in i depån, teamet plockade snabbt av de trasiga delarna och jag åkte ut på banan igen, där lyckades jag mig köra om två bilar innan målflaggen föll.

Efter racet blev Daniel kallad till tävlingsledaren där han fick bestraffning för påkörningen och kommer i nästkommande race bli bakflyttad 10 st placeringar, detta pga. att påkörningen skedde under gulflagg på stod tävlingsledaren. Både Daniel och föraren han körde på var säkra på att funktionärerna inte haft framme gulflaggen innan kollisionen skedde, tävlingsledaren hade heller inga bevis men det var ett besked som inte gick att överklaga.

– Jag kan sammanfatta denna helgen med att jag är glad att äntligen funkar bilen, jag har också fått se målflaggan för första gången i år! Jag är dock grymt missnöjd med tävlingsledningen felaktiga beslut. Nu är det bara att ladda om till Karlskoga. berättar Daniel!

Arkiv 2011