Arkivsida

Seger för Lilja på hemmaplan inför storpublik!

Trofeo Abarth. Foto: Jörgen Olsson

De blev en seger för Niklas Lilja när Hyllinge MS stod värd för den femte deltävlingen i Trofeo Abarth 500 Scandinavia mästerskapet. LMP Engineering föraren hade trots segern en motig helg med bara en femte plats i Race 1 efter en avåkning i kamp om ledningen med Forsell.

Ring Knutsorp bjöd på ett blandat väder med regn på fredagen och en underbar solig lördag med runt 7000 åskådare runt The Valley of Speed!

Testet på morgonen fungerade jätte bra med en upptorkande bana var jag drygt 0,6sek snabbare än Ekström som var tvåa och bilen fungerade kanon så jag var väldigt potimistisk inför kvalet.

Kvalet startade på värsta sätt då motorhuven flög upp och krossade framrutan på andra varvet. Det hade då precis börjat regna innan kvalet och banan blev snabbt sämre så trots att teamet fick igen motorhuven snabbt så förlorade jag viktig tid på banan när den var som bäst. Regnet tilltog och med en krossad framruta var sikten svår så att bli 2:a trots de svåra förhållandena var jag ändå nöjd med.

Race 1 startades ifrån 2:a rutan brevid Forsell. På tredje varvet kom säkerhetsbilen ut och samlade upp fältet efter en krasch. Vid omstarten gjorde jag ett omkörnings försök men framdäcken låste upp och jag kanade av banan, men lyckades komma upp på banan igen men då på sista plats. Men med en stark uppkörning slutade jag på 5:e plats på den blöta banan. Forsell vann med Lindberg på andra och Ekström på tredje plats.

Race 2 stod Mattias Lindberg i pole efter snabbaste varv i Race 1. Forsell tvåa och jag ifrån tredje rutan. Nu var banan torr med strålande sol. Kom iväg trea och efter några varv tog jag mig förbi Forsell ut på rakan då han gjorde ett litet misstag och missade en växel. Jag jagade ikapp Lindberg och efter några varv satte jag in stöten på honom in i kurva 1 efter rakan med en väldigt sen och spektakulär inbromsning. Sen kontrollerade jag farten framför en jagande Forsell och tog min 8:e seger av 10 möjliga! Min bästa seger och så otroligt kul att få vinna inför hemma publiken, berättar en glad Niklas.

Efter åtta segrar på tio race leder nu Niklas mästerskapet med 15 poäng inför finalen på kinnekulle.
Nu är det ett litet uppehåll innan finalen och Niklas har redan börjat ladda för fullt inför kinnekulle där inget får lämnas åt slumpen.

Deltävling sex går den 17-18:e September på Kinnekulle Ring.

Arkiv 2011