Arkivsida

Sturesons Grande finale i STCC

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Nu skall årets mästerskap avgöras och Johan Stureson satsar allt på att avsluta säsongen och sin STCC karriär på bästa sätt.-Det blir tufft att nå bronsmedaljen, men chansen finns och den skall jag försöka ta, utbrister Johan Stureson.

2003 gjorde den rutinerade Skåningen sitt första STCC race. Åtta år och 120 race senare står han inför sin sista STCC final.

-Många race, många roliga minnen och tuffa fighter. Det skall bli två till, ler Stureson.

Årets målsättning för privatteamet iPS Motorsport var en total femteplats, men Sturesons imponerande fart och resultat har gjort att chansen på karriärens andra medalj är ett faktum.

Det ser lovande ut att vi ska kunna infria vår målsättning om topp fem, men givetvis hoppas vi på en topp trea både i förarmästerskapet och i team mästerskapet, menar teamchef Per Stureson.

Finalen på Mantorp lär innehålla det mesta och att lyckas i kvalet kommer som vanligt vara en avgörande faktor till framgång.

-Det lär bli stentufft med alla hjälpryttare som de stora teamen har hyrt in inför finalen, men i de två senaste deltävlingarna har vi nått Q2 vilket jag tror vi kan göra även i helgen, fortsätter Stureson.

Johan Stureson har 25 poäng upp till tredjeplacerade Tommy Rustad som i sin tur har samma poäng upp till ledande Fredrik Ekblom.

-Jag kör för en bronsmedalj och Rustad har chansen på guldet så det lär bli en häftig final, avslutar Johan Stureson.

//Staffan Börjesson

Mer info

www.johanstureson.se

Arkiv 2011