Arkivsida

Stureson total fyra & brons till iPS motorsport

STCC. Foto: Jörgen Olsson

Det blev en tuff STCC avslutning för Johan Stureson på Mantorp Park. Toppresultaten uteblev, men det blev en total fjärdeplats och en imponerande bronsmedalj till iPS Motorsport i team mästerskapet.- Visst svider det att missa en medalj, men att bli fyra totalt i detta startfält är inte dåligt, kommenterar Stureson.

Målsättningen var en toppfem placering totalt så Stureson ligger på plussidan när säsongen nu är över. Dessutom blev Stureson bästa ”privatförare” och bästa BMW förare.

Stureson hade en liten chans på bronset, men ett dåligt kval minimerade möjligheten. En femtondeplats, åtta tior bakom Rydell som var snabbast före Ekblom och Nykjear.

-Det gick helt enkelt inte tillräckligt fort, förklarar Stureson.

Skåningen kämpade tappert i det första racet och försökte avancera, men fighten med Turkington och Engström gjorde att varven gick och till slut blev det en trettondeplats i mål.

-Det var tuffa dueller hela tiden, så det var svårt att komma loss, fortsätter Stureson.

Vann gjorde Rydell före Ekblom och Olsson.

Sturesons allra sista framträdande i STCC blev nästan en kopia av det första racet, där Skåningen åter igen hade tuffa dueller med bland annat Engström. Men Stureson lyckades plocka fyra placeringar och tog målflagg som nia och därmed stod det klart att det blev en total fjärdeplats i mästerskapet.

-Stökigt värre, det smällde överallt, men till slut lyckades jag köra hem några poäng i alla fall, säger Stureson.

Dahlgren vann före Andersson, Ekblom och Rydell. Rydell kan därmed titulera sig som STCC mästare 2011 före Ekblom och Rustad.

En stor stjärna till iPS Motorsport som tillsammans med MA/GP körde hem en imponerande bronsmedalj i team mästerskapet före storteam som Chevrolet Motorsport, Flash Engineering och WestCoast Racing. GRATTIS.

-Starkt av oss som privat team att kunna slå de stora och åka hem med en bronsmedalj. Det var en skön avslutning på en lång STCC karriär, avslutar teamchef Per Stureson.

//Staffan Börjesson

Mer info

www.johanstureson.se

Arkiv 2011