Arkivsida

Säsongspremiär för ERCup

Beamer Racing. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Beamer Racing finslipade formen på Kinnekulle Ring nu under helgen som gick när SSK-serien arrangerade en testhelg.

Lördagen den 21:a april drar årets ERCup-serie igång. Premiären körs på Ring Knutstorp. 17 bilar är anmälda då detta skrivs, men troligen hinner fler ansluta innan helgen. Det är alltid svårt att tippa utgången i en långloppstävling, i synnerhet första racet på säsongen då man inte vet vad teamen har hittat på under vintern. Än så länge saknas fjolårssegraren Team Surprise Racing (BMW) i startlistan, men flera av de andra toppteamen är med som t ex Flying Fellows (Volvo), Femiett (Volvo) och ATM Racing Team(Porsche). Vi får aldrig räkna bort iCar Racingteam (BMW) som blandade segrar med brutna race i fjol. Får de bara bilen att hålla är de alltid med i matchen.

Hemmateamet Team GAPET gör comeback i år. De har haft ett drygt år på sig att fila på sin Honda så den är troligen jättevass nu!

Den här bilden togs 2010 när de senast körde. Det är ett riktigt familjeteam där alla i familjen både kör och sköter om teamet.

De andra tävlingarna i år kommer att köras enligt följande: 10:e juni Falkenberg, 11:e augusti Sturup, 2:e september Kinnekulle och 14:e oktober final på Ring Knutstorp. Det skulle ha körts en tävling i Anderstorp också, men det gick inte att hitta något bra datum så den ställdes in.

Serien har visat år efter år att man håller en mycket hög standard inom långloppsracingen och förhoppningsvis blir det inget undantag i år. Vi har sett många talanger som fått slita ont för att hänga med i det höga tempot på banan. Vem vinner årets premiär? På lördag får vi svaret.

MVH

ERCups Pressombud:

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

0703-409300

Arkiv 2012