Arkivsida

IPS Team Biogas snabba på Mantorp Park

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Idag fortsatte de officiella STCC-testerna inför 2012 års säsong. Mantorp Park stod som värd för dagen och IPS Team Biogas fanns självklart på plats. Redan om en dryg vecka drar säsongen igång på samma banan vilket både Johan Stureson och Patrik Olsson seNu är testandet över. Nästa gång IPS Team Biogas kommer till en racerbana är det skarpt läge. Johan Stureson, Patrik Olsson och hela teamet är redo och ser fram emot STCC-premiären efter en bra testdag på Mantorp Park. Om en dryg vecka är de tillbaka för race.

– Det har varit en givande dag, vi provade en hel del under dagen. Under förmiddagen försökte vi optimera bilen och vi satte en bra varvtid, säger Johan Stureson.

Johan var snabbast under förmiddagspasset vilket är bra, speciellt med tanke på att det var tredje testdagen i bilen. Viss ovana med turbofördröjningen känner han fortfarande av men det blir allt bättre. Eftermiddagens varv på blött underlag var därför viktiga även ur detta perspektiv. Det spinner som bekant lätt på blöt asfalt.

– Bilen fungerar bra och det känns som att vi kommit upp i ett bra tempo. Nu har vi pejlat in läget och pratat ihop oss i teamet så vi är redo för premiären, säger Johan.

För Patrik Olsson var testet inte helt lyckat då han under förmiddagen stördes av tekniska problem med växellådan, som dock snabbt åtgärdades. Då kom regnet.

– Det var kanske inte riktigt vår bästa testdag. Vi hade lite strul med växellådan och sedan duggregn. Men under eftermiddagen fick vi några varv med blött underlag vilket var bra. Vi körde inte om några poäng idag, säger Patrik Olsson.

Trots att dagen inte kunde utnyttjas helt optimalt för Patrik är han lugn och positiv inför säsongspremiären som kommer allt närmare.

– Känslan är bra och jag hoppas kunna vara med där framme och slåss. Jag tror premiären kommer bli väldigt jämn och på kvalet kommer det krävas ett nästan felfritt varv för att ta pole position.

I systerteamet Volkswagen Team Biogas hade Johan Kristoffersson konserverat formen från den gångna helgen i serien V8 Superstars på Imola där han dominerade fullständigt. Han körde bra hela dagen och var näst snabbast under eftermiddagen. Jordi Gene ser också bekväm ut inför premiären.

Säsongen startar på Mantorp Park 4-5 maj.

Mer info

www.ipsteambiogas.se

Arkiv 2012