Arkivsida

IPS Team Biogas är redo för STCC-premiär

Per Sturesson. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

2012 års STCC-säsong startar på Mantorp Park den kommande helgen. Klimatsmarta IPS Team Biogas finns självklart på plats, redo att leverera. IPS Team Biogas båda förare, Johan Stureson och Patrik Olsson, känner sig redo för race. Testandet är över för en tid och nu ska det istället levereras på allvar.

– Test är kul men test är ändå test, jag håller på med det här för att få köra race. Därför är det roligt att det drar igång, säger en hungrig Patrik Olsson.

Teamkompisen Johan håller med.

– Det ska bli intressant att se var alla står. Vi har haft tre bra testdagar och provat igenom mycket så känslan är bra, säger han.

Under de senaste dagarna har förberedelserna i teamet varit intensiva. Det är mycket förutom tävlingsbilarna som ska vara på plats innan säsongsstarten. Förberedelserna fick dock ett oväntat avbrott.

– Farsan gick och bröt foten, säger Johan med en suck.

Under arbetet med att foliera trailern trillade Per Stureson ned från en ställning och bröt benet ovanför fotleden. IPS Team Biogas får därför klara sig utan teamchef under helgen på Mantorp Park. Per är vid gott mod och kommer snart vara tillbaka i depån och naturligtvis kommer han följa helgens utveckling i STCC.

– Det första jag fick göra var att köra dit laddaren till telefonen så att han kunde ha ringa, mejla och ha tillgång till nätet, säger Johan.

Trots teamchefens benbrott är det nu fullt fokus på helgens aktiviteter och IPS Team Biogas är redo för säsongsstart.

Arkiv 2012