Arkivsida

Stabil STCC-premiär för IPS Team Biogas

STCC. Foto: Peter Igelhammar

2012 års STCC-premiär på Mantorp Park blev en riktigt stabil tävling för IPS Team Biogas. Johan Stureson kunde trots att bilen är en ny bekantskap ta två tredjeplatser och teamkompisen Patrik Olsson blev femma i båda heaten. Efter en stabil säsongsinledning är stämningen mycket god i IPS Team Biogas. Johan Stureson imponerade redan i kvalet och kunde sedan ta två tredjeplatser i de båda heaten.

– Vi är nöjda med säsongsstarten, helt klart. En pole är bra och varvtiderna i heaten är konkurrenskraftiga, säger Johan Stureson.

I heat ett gjorde Johan en bra start och övertog andraplatsen från den tredje startpositionen. Johan lyckades dock inte hålla en jagande Rickard Rydell bakom sig. Men det blev en hård fajt om andraplatsen.

– Jag gick ut ganska hårt i första och fick då lite problem med däcken mot slutet av heatet. Jag körde lite defensivt och när Rickard uppvaktade fick Johan Kristoffersson en lucka. När Rickard senare satte in stöten hade jag inte så mycket att sätta emot. Chevroleten var stark i slutet av heaten.

Andra heatets pole position förvandlades tyvärr oväntat snabbt till en tredjeplats.

– Vi hade pole i andra och visst känns det lite surt att tappa två placeringar. Men jag ville inte börja stångas för mycket heller, jag körde ganska snällt, säger Johan.
För Patrik Olsson sammanfattar siffran fem helgen ganska bra. Femma i kval ett, femma i kval två, femma i heat ett och femma i heat två.

– Vi har haft tekniska problem med bromsarna under helgen, bakhjulen låste upp hela tiden. Det går inte att köra fort när man inte har fullt förtroende för bilen. Men det var ingen katastrof, vi ligger ju delad fyra ändå.

Mot systerteamets Johan Kristoffersson fanns det inte mycket att göra på Mantorp Park. Han dominerade från början till slut och förutom två heatvinster i STCC vann han även Porsche Carrera Cup. En andra plats i kval två var helgens plump för honom. Det säger väl allt.

– Nästa gång är det min hemmabana så då gör vi ett nytt försök. Kristoffersson hade ett jäkla tempo direkt från start och han körde bra hela helgen, säger Johan Sturesson.

Även Patrik imponerades av Johan Kristofferssons framfart.

– Fortsätter han som i helgen blir han svårstoppad.

Besök gärna www.ipsteambiogas.se för ännu mer information.

Arkiv 2012