Arkivsida

Nu är ERCup Team GAPET på banan igen!

Team GAPET. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Så var det äntligen dags igen för oss, efter ett år av ingen körning, då det tog längre tid för oss att får vår nya bil klar, är vi åter på G.Vi var på träning för några veckor sedan nere på Ring Knutstorp, vi tyckte att bilen gick bra men vi hade dåliga bromsar. Tyrone gjorde lite ändringar och så var det dags att åka till premiären.

Som brukligt i vårt team åker vi kvällen före. Angelica hade tidigt frågat om hon fick arbeta i tävlingsledningen då hon vill jobba upp sin licens – ok från oss andra. Emelie skulle vara i cateringen och Paul skulle komma på tävlingsdagens morgon.

Klockan 06.30 denna dag ringer telefonen och det är Paul som ringer och sjukskriver sig, allmän trötthet i kroppen och huvudvärk.

Tyrone och jag tittar på varandra och det är bara att gilla läget, gamlingarna får köra själva idag. Tye får 3 pass och Gunilla 2 pass, så mycket har vi inte kört innan. Men vi säger att vi får ta det som en liten test, vi vet ju inte hur eller om det fungerar som det ska idag.

Tyrone kör ut på träningen, blött får ingen temp på bromsarna och jag kör de sista minuterna.

Tye tar starten från 17:e startplattan – kommer in i depån efter en stund och tycker att det rister i framvagnen. Våra mekaniker kan inte hitta någon orsak så han kör ut igen. Strax innan det är dags för byte så kommer han in igen- oljetryckslampan lyser! Vi har olja på bilen och man kan åter igen inte finna någon orsak.

Gunilla hoppar in och kör bort och får tankat och ut på banan. Bilen går bra, är helt annorlunda att köra mot vår tidigare. Hela passet avverkas.

Tyrones andra pass går smärtfritt.

Då Gunilla ska ut igen så är hon trött, men efter ett par varv är hon på hugget igen och varvtiderna förbättras mot första passet och märker inte av att mekanikerna drar ut på passet lite.

Så är det dags för Tyrone att ta den knappt sista timmen. Några varv innan målflagg får han en bil i vänster dörr, så nu är en ny dörr hämtad för att få lack och bli satt på plats innan nästa race.

Vi slutar som 12;a, vilket vi är helnöjda med.

Vi ses igen i Falkenberg.

Vid pennan / Gunilla.

Arkiv 2012