Arkivsida

Segervisst IPS Team Biogas till Mantorp Park

Johan Stureson. Foto: Mikael Persson

Efter helgens STCC-tävling på Mantorp Park har säsongen kommit halvvägs och ett sommaruppehåll väntar. Men för att kunna unna sig en extra skön semester ska IPS Team Biogas båda förare först leverera topplaceringar.– Det blir intressant att komma till Mantorp igen. På första tävlingen var jag med bra med två tredjeplatser och pool position, säger Johan Stureson.

Därför är planerna att göra säsongens andra helg på banan ännu trevligare.

– Siktet är inställt på att avancera i tabellen och vi har goda möjligheter till det. Det är en bana som passar bilen bra.
Johan som tappade en placering i tabellen efter plumpen i andra racet på Sturup är mycket revanschsugen. Den tappade tredjeplaceringen ska bara återtas.

– Vi har lärt oss mycket på vägen, vi har kvalat hyfsat och hittat en bra fart i racen vilket bådar för att det kommer gå bättre.

Patrik Olsson som hade en riktigt lyckad helg på Sturup Raceway med en tredje- och fjärdeplacering tror sig ha konserverat formen även till Mantorp Park.

– Det känns positivt. Nu ska jag kvala ytterligare något bättre så att jag kan vara med där framme direkt. Då tror jag att det finns stora chanser till en framskjuten placering, säger Patrik.

Även Patrik är intresserad av att klättra i tabellen innan semestern.

– Det hade varit gött att klättra några placeringar, men det krävs pallplatser för att göra det.

Teamchef Per Stureson är inne på samma spår som förarna, han tror att tävlingen på Mantorp Park blir lyckad. Nu känner teamet bilarna mycket bättre än vid säsongsinledningen vilket borde tala för att det åtminstone inte ska gå sämre nu än vid premiären.
– Vi trodde inte riktigt att vi skulle ha så stora chanser på Sturup som vi hade och vid premiären på Mantorp var folkvagnarna snabba så jag tycker vi borde ha bra chanser nu också, säger han.

Förutom att fyra klimatsmarta biogasbilar kommer att dominera blir Chevrolet-teamet som brukligt att räkna med.
– Johan Kristoffersson körde bra på premiären så jag tror helt klart att båda biogasteamen har bra chanser. Vi ska bli tuffa för Chevrolet, säger Johan Stureson.

Per Stureson flaggar för Honda.

– Jag tror att Tomas Engström kan bli farlig.

Besök gärna www.ipsteambiogas.se för ännu mer information.

Arkiv 2012