Arkivsida

André Andersson satsar på pallplats igen på hemmabanan Ring Knutstorp

Andre Andersson. Foto: Helene Ohsbeck

Hyllinge MS föraren André Andersson gör sin första säsong i STCC. Han har tidigare kört Camaro Cup och Formula Basic. André inledde säsongen med en Opel Astra, men det var en felsatsning, för bilen bara krånglade. Till tredje racet kom han till start i den BMW som Joakim Ahlberg vann privatcupen med i fjol och det blev en lyckoträff. Han har tagit sex pallplatser och på Jyllandsringen senast var han uppe i ledning ett kort tag, men han väntar fortfarande på första segern. – Jag hade aldrig kört bilen på regn förut och jag hade aldrig kört på Jyllandsringen förut, ändå var jag med och slogs om tätplatserna. Jag ser därför fram emot att få köra på min favoritbana Ring Knutstorp, säger Andersson.

Det är dock ingen rast och ingen ro inför helgens tävling. Motorn ligger isärplockad in i minsta detalj hos BMW-experten Magnus Jaasund på JMB Motorsport i Halmstad. – Vi skall åka till Halmstad på onsdag kväll för att plocka ihop det sista av motorn och sedan monterar vi den på torsdag. Det var inget fel på motorn, detta var en inplanerad service, sa Andersson som räknar med att det kommer att bli ett par sena kvällar innan allt är klart inför helgens tävling. Kanske kommer första segern nu inför hemmapubliken?

Arkiv 2012