Arkivsida

Rydell upp i ledning i STCC efter Knutstorp

STCC.

Chevrolet-duon Rickard Rydell och Michel Nykjaer stärkte sina aktier i kampen om STCC-titeln med sina framgångar på Ring Knutstorp. De tog varsin seger och pallplats samtidigt som Johan Kristoffersson, som ledde mästerskapet, tvingades bryta med trasig hjulupphängning i det andra heatet efter att ha blivit fyra i det första. Regerande mästaren Rydell, trea i första heatet och segrare i det andra, tog därmed för första gången ledningen i mästerskapet.

– Det här var ett betydligt bättre resultat än förväntat den här helgen, säger Rydell. Även om vi har ett försprång i tabellen måste vi göra ett bra jobb på Solvalla i finalen. Förra året hade Fredrik Ekblom ett liknande försprång på mig inför finalen, ändå var det jag som vann.

Dansken Michel Nykjaer kunde åka hem med en seger och en andraplats i bagaget. Även han tog sig förbi Kristoffersson i sammandraget.

– Det här var ett drömresultat för mig, säger Nykjaer. Jag kom hit 20 poäng efter Kristoffersson och nu är jag bara nio efter Rydell i ledningen. Jag kommer att göra allt de närmsta 14 dagarna för att vinna mästerskapet på Solvalla.

För Johan Kristoffersson blev det andra heatet ett dråpslag. En brusten hjulupphängning skickade ned honom från ledning till en tredjeplats i mästerskapet inför finalen på Solvalla i Stockholm. Istället blev det teamkompisen Jordi Gené som försvarade teamäran i det andra heatet med en tredjeplats.

Med lördagens resultat säkrade också Chevrolet Motorsport Sweden teamsegern i STCC.

– Det här är en väldigt stor dag för alla i Chevrolet Motorsport Sweden, säger teamchefen Nicklas Karlsson. Vi har jobbat så hårt för att äntligen få vinna den här titeln, och att kunna göra det i kraft av en dubbelseger känns fantastiskt!

Inför finalen på Solvalla i Stockholm den 21-22 september leder Rickard Rydell mästerskapet på 234 poäng, före Nykjaer som har 225. Johan Kristoffersson ligger 20 poäng efter Rydell på en tredjeplats men det är 50 poäng kvar att köra om innan det är klart.

Arkiv 2012