Arkivsida

Seger i Europa finalen på Monza!

TTA i Anderstorp.
Abarth. Foto: Racefoto

En skön avslutning på 2012 blev det för Niklas som vann sista racet i Europa serien på Monza. Niklas dominerat både kval och race och vann övertygande.

– Monza är något helt speciellt, atmosfären och banan är helt fantastisk. Otroligt skönt att avsluta med en seger i sista racet för året. Många var väldigt imponerade av farten vi hade i helgen och jag trivs otroligt bra på banan. Jag fick mitt eget race och kunde ligga och köra snabba och jämna tider som ingen kunde matcha. Säger en glad Niklas.

Efter segern i Trofeo Abarth Sweden fick Niklas även testa den nya TTA bilen för Volvo, något som gav mer smak!

– Ja verkligen, en otroligt rolig bil att köra. Det är en riktig tävlingsbil rakt igenom och det känndes. Jag kunde trots min ringa erfarenhet ställa om mig snabbt till bakhjulsdrift och 400hk. Jag presterade redan efter ett par varv riktigt bra tider då vi bara fick köra några få varv. Det gav verkligen mersmak och nånting att satsa emot till 2013.

Nu är 2012 slut efter ett fanastiskt år för Niklas och 2013års planering är i full gång.

– 2012 har varit helt fantastisk på många sätt med alla segrar och nya kontakter. Arbetet inför 2013 är nu i full gång och valmöjligheterna är många men tuffa och fokuset ligger på att få ihop ett så bra paket som möjligt till mina samarbetspartners. Tack så hemst mycket alla inblandade i min satsning, utan er hade det aldrig varit möjligt! Tack för 2012!

Säsongen har innehållit 5/8 segrar, 6/8 pallplatser, 7/8 pole position och 6/8 snabbaste varv!

Stort Tack till!

Petronas Selenia, Skåne Truck, LLFP, Kelo, AutoSmart,
SCM Engineering, Liljaz Rod & Custom, Bjäre Släp & Bil

Arkiv 2012