Arkivsida

Niklas Lilja tar steget ut i Europa!

TTA i Anderstorp.
Abarth. Foto: Racefoto

Niklas Lilja tar steget ut i Europa med en ny Abarth!Efter två framgångsrika säsonger i Trofeo Abarth 500 Sweden för Niklas Lilja och ett par lyckade ”test” race i Europa serien. Tar nu Niklas klivet fullt ut och kör full säsong i Europa serien 2013 i den nya Abarth 695 klassen.
Den nya bilen Niklas ska tävla med i år kom precis hem ifrån Abarth fabriken i Italien och nu börjar förberedelserna för fullt inför säsongen. Två testdagar är inplanerade i slutet av april innan premiären väntar den 10-12 Maj på Dijon banan i norra Frankrike.
Niklas kommer tävla för det egna teamet LMP Engineering som varit så framgångsrikt de senaste två åren med totalt 14 segrar på 22 race och med mästerskaps titeln förra året i Trofeo Abarth Sweden.
Europa serien består av sex deltävlingar och går av stapeln i 5 olika länder.
Formel 1 banor som Nurburgring i Tyskland, SPA Francorchamps i Belgien och Monza i Italien är bara några av banorna som kommer att gästas av Trofeo Abarth 695 European Championship.
Niklas kommer även köra den Italienska serien som består av fem deltävlingar där tre går i den Europeiska Serien och två utanför denna i Italien.

– Jag har länge haft en dröm om att få tävla i ett internationellt mästerskap och i år blir min dröm verklighet, säger en förväntansfull Niklas. Jag provade på att köra finalen på Monza både 2011 och 2012 i Europa serien och jag vann båda åren.
Nu kommer Niklas sitta i den nya uppdaterade Abarth 695 som går snabbare än den tidigare modellen Abarth 500, så det kommer bli en ny utmaning för honom men han är förhoppningsfull att det kommer bli ett nytt framgångrikt år.
– Konkurrensen är stentuff i mästerskapet med ca 30 bilar att slåss mot, så det kommer bli ett hårt jobb att försöka vara med i toppen. Men det är min målsättning att vara med där upp och slåss om segrarna, säger Niklas.
Kalender 2013 Trofeo Abarth European Championship

Dijon (Frankrike) 10-12 Maj
Nurburgring (Tyskland) 31-02 Juni
A1 RedBull Ring (Österrike) 14-16 Juni
SPA (Belgien) 06-08 September
Varano (Italien) 05-06 Oktober
Monza (Italien) 18-20 Oktober
Trofeo Abarth Italy
Franciacorta (Italien) 18-19 Maj
A1 RedBull Ring (Österrike) 14-16 Juni
Mugello (Italien) 13-14 Juli
Varano (Italien) 05-06 Oktober
Monza (Italien) 18-20 Oktober

Arkiv 2013