HMS News

Premiär för Ola Nilsson i Porsche Carrera Cup Scandinavia

För endast en dryg vecka sedan presenterade 2012 års mästare i Volkswagen Scirocco R-Cup sitt intåg i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2013.Till helgen kör en laddad Ola Nilsson sitt första race i en Porsche bil när STCC helgerna drar igång säsongen på Ola’s hemmabana Ring Knutstorp i Skåne.

2012 var en säsong Ola Nilsson sent kommer att glömma, en total dominans i Volkswagen Scirocco R-Cup i Tyskland med 8 segrar på 10 race och en klar mästerskapstitel. Nu går Ola in i en ny satsning mot Porsche Carrera Cup toppen och tar sig an det skandinaviska mästerskapet 2013.

– Det känns extremt inspirerande att dra igång den här satsningen, något jag länge tänkt och pratat om är nu verklighet och jag känner mig väldigt laddad. Porschen är en helt ny upplevelse och faktumet att jag är tillbaka i Sverige känns också som något jag behöver anpassa mig till igen. Det är ofta mindre banor med snäva, långsamma kurvor i jämförelse med det jag vant mig vid nere i Tyskland, säger Ola Nilsson.

Premiären går redan nu till helgen på skånska Ring Knutstorp där mästerskapshelgerna i STCC har sitt startskott för säsongen.

– Det är väldigt kul att få börja på hemmaplan, jag vet att det kommer mycket vänner och bekanta på besök under helgen och supportar. Jag måste även passa på att tacka mina partners, mitt team Steber Racing och människorna runt mig som gör detta möjligt, avslutar Ola.

(Evenemang: 2013-05-03–2013-05-04 STCC (Premiären))
(Bild: 7357)