HMS News

Prins Carl Philips Racing Pokal – satsning på svensk racingungdom

Prins Carl Philip presenterade idag en satsning för svensk motorsportungdom – Prins Carl Philips Racing Pokal. Priset är avsett att främja unga kartingtalangers möjligheter att ta sig vidare i racingkarriären.– Det känns väldigt bra att kunna få bidra till svensk motorsport genom det här priset, säger prins Carl Philip. Jag vet genom mina egna erfarenheter hur viktigt det är att få stöd i sin utveckling som racerförare och det är viktigt att kunna hjälpa unga talanger vidare i karriären.

Prins Carl Philip tillsammans med racingtalangerna

Otto Tjäder och Emma Svensson på Ring Knutstorp.

Promotor och ansvarig för genomförandet av satsningen är Thomas Johansson, också ansvarig för tävlingsklasserna Formel Renault 1.6 och Clio Cup som ingår i racingorganisationen STCC:s programpaket.

– Tre kartingklasser kommer att tävla om äran, Junior 60, KF3 och KZ2, säger Johansson. Genom ett samarbete med racingorganisationen STCC och Kungliga Automobil Klubben får också de tre bästa förarna i varje klass, plus en nominerad deltagare, chansen att testa en Formel Renault 1.6-bil och en Clio Cup-bil.

Prins Carl Philips Racing Pokal kommer att delas ut i samband med den tävling som Lidköpings Kartingklubb arrangerar den 16-18 augusti.

– Det är ett stort steg att ta att lämna kartingen och gå över till racing – det här samarbetet gör att förarna kommer att få en bra ingång till sina vidare karriärer, fortsätter prinsen. Jag ser fram emot att få dela ut priset och se de här unga talangerna utvecklas i framtiden.

(Evenemang: 2013-05-03–2013-05-04 STCC (Premiären))
(Bild: 7360)