Arkivsida

Dubbelseger för Martin Rump i Formel Renault 1,6

Prispall FR race 2. Foto: Micke Fransson

Martin Rump från Estland vann även säsongens andra race i Formel Renault 1,6. Det gör honom till storfavorit inför nästa deltävling, som avgörs i Pärnu.

Kimmy Larsson, dubbeltvåa i premiären på Ring Knutstorp, håller inte med.

– Rump vann på min hemmabana, nu ska jag vinna på hans, säger Larsson inför deltävlingen i Estland 15-16 juni.

Martin Rump imponerade stort i världspremiären för Formel Renault 1,6. Fredagens seger följde han nämligen upp med en ny triumf dagen därpå.

– Självklart känns det fantastiskt att erövra en dubbelseger direkt, sa 17-åringen från Tallin.

Nästan lika glad var Kimmy Larsson, som kunde vända hemåt till Mjölby med två andraplatser från premiären.

– Jag är nöjd med mitt facit. I fredagens heat satt jag och sov i starten. I dag fick jag till det mycket bättre och tog en placering i stället för att förlora en, säger han.

Larsson är tvåa efter Rump inför fortsättningen av mästerskapet. Estländaren kan bli en hård nöt att knäcka. Eller?

– Nja, säger Larsson och tillägger:

– Han blir en bra rival.

Snabbast ut från start i lördagens lopp var Erik Johansson från startruta två. Team Tidö-föraren från Gnosjö, som slutade trea i fredagens race, var emellertid för het på gröten. Han dömdes för tjuvstart och blev senare utesluten eftersom han dröjde för länge med att gå i depå och ta sitt straff.

Trea bakom Rump och Larsson slutade en av startfältets tre holländare, Janneau Esmeijer. Om han och hans landsmän kommer att köra någon mer deltävling i den svenska serien är emellertid oklart. Om två veckor starter deras eget mästerskap.

Premiären i Formel Renault 1,6 blev en succé. STCC-publiken uppskattade verkligen att få se formelbilar på banan igen. Thomas Johansson, ansvarig för klassen, såg nöjd ut efter premiären.

– Jag känner både en lättnad och stolthet i dag. Med premiären avklarad ska vi jobba vidare med att utveckla klassen. Det finns fler förare som är intresserade av att delta och vi ska jobba med att få hit fler holländare, säger han.

Arkiv 2013