Arkivsida

Svensk sportvangsmeetin 2013

Wow…. Vilken helg, vilka människor, vilket arrangemang. Jag är ingen motorsport människa men efter detta vet jag inte om jag är helt omvänd.

Funktionärsmöte. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

För fyra år sedan träffade jag en man med ett brinnande intresse för motorsport. Trots att jag inte är intresserad får han ändå med mig till Motorbanan Ring Knutstorp för fotografering och funkisfest. Sen på motocross. Alla jag träffar är glada, upprymda och entusiastiska.

2012 på hösten får jag höra att HMS behöver en ny medlemsregistrator. Det är ju något jag skulle kunna göra ( arbetar som administratör ) för att bidra. Jag anmäler mig och får uppdraget. Det är mycket jobb i början av året men roligt. Får hela familjen att hjälpa till med utskicken av medlemskort.

Nu är det plötsligt dags för årsmöte 2013. Jag närvarar och skriver lite om vad jag ser. Jag får uppmuntran och positiv feedback på det jag skrivit och det uppmuntrar mig till att skriva mer. Jag följer med på HMS Jubileumsträffar i Mars och skriver om dessa. Här börjar jag bli ”förälskad”. Både i människorna och i alla roliga historier jag hör.

Efter detta lyckas Jörgen lura med mig på MSCC. Det är jag glad för nu i efterhand. ” Du skall sitta i race kontroll med mig”. Ok tänker jag. Har provat på att vara flagg funktionär på MSCC för tre år sedan. Jag dog nästan i en varm overall och av ett öronbedövande ljud. Musik säger Jörgen.

Vi kommer till Ring Knutstorp kl 07:10 på Fredag morgonen. Ännu en gång har han lurat upp mig i ottan och ännu en gång var det värt det. Folk är redan på plats. Många anlände redan dagen innan. I både övre och undre bandepån står ca 300 team snyggt uppställda. Jag förundras över att alla är så glada och pigga. Vilket engagemang.

Efter färska frallor och frukostmöte är det fibrill aktivitet. Alla skall ha sina posteringar och radio innan dagens träningar kan komma igång. Alla har full koll och jag är imponerad över hur duktiga alla är. Hyllinge Motorsälskaps funktionärer och säkerhets personal är verkligen på toppnivå. Första omgången bilar står nu redo i line up och väntar ivrigt på att få komma ut på den fantastiskt härliga Ring Knutstorps banan.

Min första förmiddag går hackigt men ok, efter en god lunch jobba alla glatt vidare. Ett stort olje spill mellan hårnålen och kvällsposten kurvan får alla att jobba på förbrilt. Både funktionärer och säkerhetspersonal hjälps åt och saneringen går förvånansvärt snabbt. Vilken dag. Jag är helt slut när jag kommer hem.

På Lördag morgon är jag inte lika nervös. Dagen börjar med kvalhit och sedan tävling. Dagen flyter på, vi har en del avåkningar och lite missförstånd gör att bärgningen tar tid. På kvällen bjuds det på grillat, stand-up och live band. MSCC firar 40 år med stil. Även Söndagen går bra. Jag får under denna helg vara med om olje spill, avåkningar, bärgningar och brand.

Jag är nu såld – motorsport är kul, eller i alla fal människorna som får allt att funka. Det slår mig medans jag skriver att kanske skulle världen vara som en motortävling. Alla drar åt samma hål och samarbetar. Kanske hade vi sluppit krig, hunger och andra eländen.

Jag avslutar detta med risk för att bli tjatig. Vilka människor, vilken helg. Tack MSCC för allt. Tack alla från HMS för stödet och uppmuntran. Tänk om alla fick applåder vid dagens slut.

Jag tror att motorsport är ett recept på världsfred.

Jamina Loxly

Arkiv 2013