Arkivsida

Segrar till HMS`s sidovagnar. Nordisk Mästare i Classic Sidovagn.

Classic-TT. Foto: Bende Press

Racerapport från Jyllandsringen d 14 – 15 september & race resultat i 2013.Fredag den 13 om förmiddag blev tre Skånska sidovagnar packade i diverse bilar. Vi skulle alla åka till Jyllandsringen. I helgen skulle sista deltävling av Nordiska Mästerskapet & Nordiska Cup köras.

En sidovagn fattades, våra klubbkompisar Patrik & Magnus från Halmstad, de hade inte möjlighet att komma till Danmark. De hade just innan på Karlskoga kört deras första placering i en serie hem, de blev nr 2 i Svenska Cupen, och låg som nr 3 i Nordiska Cupan, skulle detta blir resultatet?

Philip & Rasmus Dombernowsky har haft ett ovanligt år.
Philip har varit burkslav till Gert Andersson i flera race. Rasmus har burkat för Thomas Magnusson. Philip har kört race med både Rasmus & Thomas Reichart som passagerare. Rasmus fick köra på Jyllandsringen med Pappa Philip som burk. Vilka fina resultat detta har givit.

Press har haft ett besvärligt år, och därför åker man iväg med en förutsättning om att komma igenom en hel tävlingshelg utan att all ska gå i grus. Att få förtroendet till att maskinen ska kunna köra ett helt race utan problem samt uppbygga självförtroendet. Detta är ju sista möjligheten i år, så kom igen. Ja! Så ska det bli.

Vi rullar in i Jyllandsringens depå under kvällen. Allt lastades ut ur bilen, sidovagnarna kommer till maskinbesiktning.

Sidovagnarna ska ut som de första lördag morgon, efter det obligatoriskt förarmöte. Det är 10 min fri träning och sen 10 min kval. Vilket är väldigt lite, ingen av oss har kört på banan sedan den blev ombyggd, Erik har kört på 70-talet, Philip på 90-talet. Banan är kort 2,4 km, många vänster sväng och väldig dåligt asfalt. OK! men vi är alla i samma sits.

På lördagen går det bra! Bättre tid till alla under dagens löp och solen är med till att ge en god stämning till race 1. Press kommer hela vägen runt och kommer på en första plats i hans klass. Rasmus kör ett bra race, detta är hans derby i att köra sidovagn i internationelt race, han har bara kört ett race på Knutstorp innan detta.
En kylig och våt kväll ställer en massa frågor, hur blir det i morgon?
Söndag morgen efter en riktigt våt natt. Blir det heldags regn? Sidovagnarna ska igen ut först med 20 min fri träning, ska det byttas däck? Press vill stå över denna träning och skiftar därför inte däck. Alla andra skiftar däck och går ut på regndäck.
Race 2 är kl 14.20 så vädret kan ju skifta, vilket det ochså gör. KL 12 byts det däck igen till slicks. En halvtimme innan race 2 kommer det så en ny omgång regn. Press hinner inte att bytta till regndäck, då det ta nästan en timma at bytta. De andra lägger manken i och får regndäck på. Perfekt alla hinner färdig och kommer till start. Där ges meddelande om wet race.

Race 2 En stor applåd till Rasmus, som kommer in med en 3 placering, första gång denna unga kille får köra race i regn, vilken coach han har i pappa. Philip detta har du fixat bra. Akta dig, men så länge du är burk åt honom, kör han inte ifrån dig.

På prispallen placering 3 kom Rasmus & Philip Dombernowsky, Press fick en första plats.

Resultats rapport 2013

Nordiska Mästerskapet

Nordic Champion, Classic Sidecar, 8c; Erik & Lasse Press

Nordic Champion, Classic Sidecar, 8D;

Gert Andersson & Philip Dombernowsky

Nordiska Cupen

Classic Sidecar klass 8C,

2 plats Erik & Lasse Press

Classic Sidecar klass 8D,

2 plats: Gert Andersson & Philip Dombernowsky

3 plats: Patrik Svensson & Magnus Wallavuori

Rasmus! Grattis med din 6 plats som burk & 14 plats som förare, samt din 5 plats i Svenska Cupen som burk åt Thomas Magnusson, bra gjort av dig, 17 år och första år med licens.

Svenska Cupen

Classic Sidecar klass 8D

2 plats: Gert Andersson & Philip Dombernowsky

3 plats: Patrik Svensson & Magnus Wallavuori

Tack till alla som stöttade oss i vårt arbete på att få fler kör möjligheter till sidovagnar, så att vi kan få flera ut och köra .
Ett stort tack till alla som tycker om att det finns sidovagnar på våra banor.

HMS`s sidovagns representant

Bende Press

Arkiv 2013