Arkivsida

Jens Edman och Patric Sundel utmanar i V8 Thunder Cars

Patric Sundel. Foto: Mikael Persson
Ny förare i Bryntesson Motorsport blir Hyllinge MS föraren Patric Sundel från TeamX3M.

Jens Edman slutade tvåa i V8 Thunder Cars förra året. Nu är den 37-årige Kristianstadsbon ute efter SM-titeln och skickar en utmaning till regerande mästaren Fredrik Ros.

– Jag förutsätter att Fredrik kommer ut ur garaget och försöker försvarar sin titel från i fjol, säger Edman. Det är många som vill avsätta honom från tronen i år.

Patric Sundel är en talang som stadigt har tagit steg för steg uppåt i tabellen, och han har fått ta emot utmärkelser som ”Årets Rookie” och hederstitel ”Kaj Hilding Award” i V8 Thunder Cars.

utmärkelse. Foto: Jörgen Olsson

Patric Sundel tar emot priset som årets förare 2013
på Hyllinge MS årsmöte för några veckor sedan.

– Nu när Patric kommer in med sitt TeamX3M i vårt stall kommer vi att bli ännu starkare och det ökar våra möjligheter att köra hem titeln i år, fortsätter Edman.

För Patrik Sundel är siktet högt inställt inför årets säsong.

– Att vi nu väljer att köra för BMS teamet blir ett stort lyft för oss, det gör att vi kan ha ett gemensamt utbyte av kunskap, taktik och tjänster med Jens och hans team, säger Sundel. Vi hade bra kontakt redan under förra året och kommer bra överens – vi trivs med varandra och jag känner att vi tillsammans har förutsättningar att tävla om topplaceringarna i år.

De båda teamcheferna Tony Bryntesson från BMS och Peder Jonsson som äger TeamX3m ser bara positivt på samgåendet.

– Vi har haft ett antal möten där vi lagt upp strategierna och kommit fram till att detta är en helt suverän möjlighet för oss båda att komma väldigt långt i årets SM-serie. Nu kör vi för guld, säger Peder Jonsson.

V8 Thunder Cars är en av de klasser som ingår i STCC:s evenemang. Fem tävlingshelger i Sverige körs tillsammans med STCC och samt ytterligare en tävling på Rudskogen-banan i Norge. Alla sex tävlingarna ingår i SM för V8 Thunder Cars.

Årets premiären av V8 Thunder Cars körs på Knutstorp i Maj. De båda skåningarna Jens från Kristianstad och Patric från Perstorp kommer givetvis att bli givna favoriter.

Kalender V8 Thunder Cars 2014
9-10 maj Ring Knutstorp
6-8 juni Rudskogen Norge
11-12 juli Falkenberg
22-23 augusti Ring Knutstorp
5-6 september Solvalla
19-20 september Mantorp Park

Arkiv 2014