HMS News

Knutstorp Revival skriver motorhistoria och bjuder på nostalgifest

Återupplev den glamourösa och minnesvärda motorsporten och allt vad den har att erbjuda nu i maj 2014. Knutstorp Revival är Sveriges mest genuina racingevent.350 stycken klassiska och anrika tävlingsbilar ifrån bland annat Maserati, Alfa Romeo, Bugatti, Austin och Morris som kommer att varva ute på Knutstorpsrakan.

Knutstorp Revival öppnar upp för motorälskare mellan 24-25 maj med en träningsdag för de deltagande bilförarna den 23 maj. Utöver den nostalgiska racingupplevelsen på Knutstorp Revival utlovas även motorcykeluppvisningar i dödstunnan, flyguppvisningar, historiska trampcyklar, antikmarknad, jazzmusik. Man kommer även kunna få en annorlunda kulinarisk upplevelse på plats. 


Unik Bugattisammankomst

Elva stycken Bugattis ifrån Sverige och Danmark kommer att delta i Knutstorp Revival, vilket är helt unikt och har aldrig tidigare inträffat i svensk motorhistoria. Som pricken över i:et kommer den Bugatti som deltog i både Rämenloppet och Vrams Grand Prix att delta. Det är även fler förkrigsracers anmälda än någonsin i svensk motorhistoria. I skrivande stund är 32 förkrigsracers anmälda och fler väntas.

Svensk motorhistoria på plats

För de trogna eldsjälarna inom motorhistoria kommer 5 bilmuseum att finnas på plats; SAAB och Volvo’s Bilmuseum, Autoseum, Motala Motormuseum och Sparrreholms Slotts Bilmuseum. Samtliga museum tar dit guldkorn och visar upp dem på området. Även tretton bilklubbar finns på plats för att visa upp sina bilar. Under helgen kommer KAK (Kungliga Auotomobilklubben) att utse det finaste ekipaget.

Knutstorp Revival andas 20 till 80-tal och för att få en stiltrogen känsla är det obligatorisk klädsel från tidseran för alla besökare. Evenemangets bäst klädda kommer att utses av en jury.

Knutstorp Revival är vårens måste för motorälskare, modefantaster eller antikintresserade. För att få en fulländad touch på denna nostalgiska racingtävling kommer den unika ålderssammansättningen på 215 år med Erik Berger 89 år, legendariske racingföraren Picko Troberg 76 år och sonen Anders 50 år, att göra premiär med sitt team ”215”.

Mer info

www.knutstorprevival.se

(Evenemang: 2014-05-24–2014-05-25 Knutstorp Revival)
(Bild: 7614)